Acer a anuntat un Chromebook cu display de 15″ la CES

Acer a anuntat un Chromebook cu display de 15

În România conceptul de Chromebook este încă străin utilizatorilor, însă în Statele Unite aceste computere portabile ieftine bazate pe Chrome OS încep să devină foarte populare. Cu toate acestea, până în prezent, majoritatea modelelor ofereau display-uri de dimensiuni reduse. Acer a prezentat însă la CES 2015 un nou model de Chromebook, care oferă un ecran mai mare, rezoluţie pe măsură şi păstrează preţul la un nivel scăzut.

Este vorba despre Chromebook 15, un model care foloseşte liniile de design ale modelelor precedente ale companiei, oferind însă un display de 15,6” cu o rezoluţie Full HD (1920 x 1080 pixeli). Ambele caracteristici sunt foarte rare pentru computere bazate pe sistemul de operare de la Google, majoritatea dispunând de display-uri de 13” cu rezoluţie 1366 x 768 pixeli. Acer va oferi şi o variantă de Chromebook 15 cu rezoluţie HD Ready, însă este clar că nu despre aceasta doreşte compania să vorbească în acest moment.

Restul de specificaţii sunt destul de obişnuite pentru sisteme Chromebook. Acer oferă opţiuni cu procesoare Intel Core i3 sau Celeron, 2 sau 4 GB de memorie RAM şi stocare internă de 16 sau 32 GB. Toate acestea vor fi incluse într-o carcasă albă şi simplă, nu foarte atrăgătoare şi destul de grea pentru ceea ce oferă. Totuşi, preţul de pornire de numai 249 de dolari nu trebuie ignorat.

La cele 2,2 kg ale sale, probabil că acesta nu este un computer pe care utilizatorii vor dori să îl ţină în geantă atunci când pleacă de acasă. Se pare că Acer a construit mai degrabă Chromebook 15 pentru cei care au nevoie de un astfel de sistem pentru utilizarea acasă sau la birou.

Avantajele faţă de computerele cu Chrome OS de până acum sunt evidente, însă: un display generos cu o rezoluţie mai mare, care oferă mai mult spaţiu de lucru. Este posibil ca acest sistem de la Acer să fie doar primul pas care să aducă de la sine mai multe Chromebook-uri mari. Având în vedere că laptop-urile cu display de 15” domină vânzările în acest moment, este posibil să asistăm la o creştere în popularitate a sistemelor bazate pe sistemul de operare Google şi în afara americii.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult