Acer Aspire AS5920G: foarte puternic, foarte elegant

29.10.2007
Acer Aspire AS5920G: foarte puternic, foarte elegant
Hardware pentru oricine

Hardware pentru oricine

Unitate optica HD DVD, tuner TV, card reader 5-in-1. Webcam (in testele publicate pe internet zice-se ca ar fi foarte bun); cu ajutorul conectivitatii wireless Wi-Fi in noul standard n, comunicatiile video via internet, chiar si din restaurant, n-ar trebui sa constituie o problema.

Sunt indeajuns de multe facilitati cu ajutorul carora Aspire AS5920G poate peria aproape orice utilizator pretentios. Autonomia ajunge la 3,5 ore.

procesor: Core 2 Duo T7500 (2,2GHz) / memorie: 2GB RAM, 250GB HDD / video: GeForce 8600M GT (512MB) / ecran: 15,4 inci, 8 ms, WXGA / unitate optica: HD-DVD / card reader: 5-in-1 / conectivitati: Bluetooth 2.0, Wi-Fi Draft n / sistem de operare: Vista Ultimate

Pret: 1.340 euro; www.scop.ro

Aspire 5920G

Cu exceptia notebook-urilor high-end Ferrari, celelalte portabile produse de Acer nu se puteau lauda cu un design deosebit.

Asta s-a schimbat pe la finele anului trecut, cand taiwanezii au hotarat sa ofere un nou aspect gamei de laptopuri Aspire, cu designul Gemstone. AS5920G vine tocmai cu acest design deosebit, capacul fiind acoperit cu un lac negru lucios, iar pe partea cu tastatura, in locul plasticului banal si-a facut loc unul mai special, cu un finisaj ce imita ceramica.

Hardware pentru gameri

Aspire 5920G se prezinta cu o puternica placa grafica GeForce 8600M GT, capabila sa gestioneze jocuri dintre cele mai noi.

Ecranul nu e de rezolutie atat de mare pentru a oferi o experienta nemaipomenita de vizionare a filmelor Full HD, dar ar trebui sa multumeasca prin culori, contrast si luminozitate – caracteristici pe care Acer se pricepe sa le puna in valoare.

Timpul de raspuns al display-ului, de 8 ms, este un alt atu la capitolul caracteristici video, dar cu sunetul cum stam? Doua microfoane stereo integrate si tehnologii de atenuare a ecoului si zgomotelor nedorite.

Doua difuzoare plus un mic subwoofer. Iesire digitala audio pentru cuplarea notebook-ului la sistemul home cinema si decodoare Dolby de tot felul, inclusiv Pro Logic II, care analizeaza sunetul stereo din muzica, filme, jocuri si il converteste in semnal pe 5.1 canale.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News