Acer Aspire R 14 [REVIEW]

02.06.2016
Acer Aspire R 14 [REVIEW]
Prezentare

Parte din gama premium de laptopuri Acer, Aspire R 14 se face remarcat prin finisaje de bună calitate, autonomia peste medie şi nivelul de performanţă foarte competitiv, asigurat de o platformă Intel cu procesor Core i7 bazat pe nucleul Skylake.

Prezentare

Aspire R 14 se prezintă într-o carcasă acoperită cu metal şlefuit la partea de sus şi pe spatele ecranului, respectiv finisaj cauciucat rezistent la uzură pentru partea inferioară.

Acer Aspire R 14 (R5-471T)

Portabil cu design 2-in-1, Aspire R 14 fixează ecranul touch de14” într-o balama dublu-articulată, care permite plierea de spatele carcasei pentru folosirea în modul tabletă. Mai potrivit pentru rolul de laptop, Aspire R 14 este comod de manevrat şi folosit, chiar dacă greutatea de 1,9 Kg este puţin cam mare pentru un portabil ce măsoară doar 1.85 cm grosime. Suntem în schimb recompensaţi cu o construcţie foarte solidă, care dă un plus de siguranţă în folosirea de zi cu zi.

Aspire R 14 oferă trei conectori USB 3.0 şi unul USB Type-C, slot pentru card SD, ieşire HDMI şi jack de 3.5 mm pentru căşti, poziţionate pe lateralul carcasei. Tot în lateral, dar în spatele ecranului, găsim fanta de evacuare a sistemului de răcire. Cu toate că nu include foarte multe porturi de expansiune, ce se găseşte aici este suficient pentru activităţile zilnice. Ridicând ecranul putem vedea o tastatură de dimensiuni normale, oferind iluminare LED sub fiecare tastă şi un trackpad cu dimensiuni apreciabile, care integrează butoanele pentru click stânga/dreapta sub suprafaţa touch.

Ecranul de 14” este plasat sub un scut din sticlă întins şi peste rama carcasei, ajutând folosirea confortabilă a interfeţei touch. Panoul IPS cu rezoluţie Full HD impresionează prin calitatea imaginii şi unghiuri ample de vizualizare, însă panoul din sticlă necesar pentru o alunecare uşoară a degetelor este mai puţin eficient în mascarea reflexiilor ambiante. Devenită inutilă pentru cei mai mulţi dintre noi, unitatea CD/DVD nu avea ce căuta în carcasa unui laptop atât de subţire. Avem în schimb un slot microSD, propus ca alternativă elegantă la soluţiile de stocare bazate pe discuri optice. 

Pe lista dotărilor mai intră un set de difuzoare stereo poziţionate sub restpad, webcam cu microfon pentru sesiunile de videoconferinţă şi modul WiFi AC pentru acces la internet. Din păcate Acer a renunţat la conectorul Gigabit LAN pentru a face posibilă folosirea unei carcase mai subţiri, astfel că va trebui să ne descurcăm cu reţeaua wireless sau să apelăm la dispozitive de stocare externă pentru transferul colecţiilor mari de fişiere. Tot pentru a nu compromite supleţea şi rigiditatea carcasei, Acer a ales pentru Aspire R 14 un acumulator nedemontabil, accesibil numai după detaşarea capacului inferior fixat în şuruburi de şasiul metalic.

Acer Aspire R 14 – detalii tehnice

  • Nume model: Aspire R5-471T
  • Ecran: 14”, 1920×1080 pixeli, glare, interfaţă multi-touch (până la 10 degete simultan) 
  • CPU: Core i7-6500U (2,5 GHz nominal, 3,1 GHz Boost), quad-core
  • GPU: Intel HD Graphics 520
  • RAM: 8 GB DDR3 (7,86 GB utili)
  • Stocare: SSD 256 GB
  • Unitate optică: fără
  • Reţea: 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.0
  • Conectori: 2x USB 3.0, 1x USB 2.0, 1x USB 3.1 (Type-C), SD Card Reader, HDMI, ieşire pentru căşti
  • Sistem de operare: Windows 10 Home 64 bit
  • Dimensiuni: 343 x 244 x 17,7 – 18,5 mm
  • Greutate: 1,9 kilograme
  • Altele: tastatură chiclet iluminată, webcam HD, difuzoare stereo
  • Preţ: 4300 Lei

 

Părţi pozitive

Laptop 2-in-1 cu multiple opţiuni de utilizare
Autonomie peste medie
Performanţe bune
Elegant şi solid construit

Părţi negative

Tastatura putea fi mai bună
Luminozitatea ecranului ar putea fi insuficientă pentru folosirea în spaţii deschise

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult