Acer Predator 17 (G9-792) REVIEW

21.03.2016
Acer Predator 17 (G9-792) REVIEW
Prezentare

Cunoscut mai ales pentru oferta de laptopuri accesibile, caracterizate printr-un foarte bun raport performanţă/preţ, Acer şi-a creat o reputaţie pe măsură şi la gama high-end, unde oferta de laptopuri Predator prezintă o alternativă credibilă la brand-uri de renume ca Dell Alienware şi ASUS ROG (Republic of Gamers).

Acer Predator 17

Descriere

Disponibil la preţul unui PC desktop cu dotări de ultimă generaţie, Acer Predator 17 oferă o experienţă de gaming fără compromisuri în formatul unui laptop ceva mai voluminos, pe care îl poţi lua cu tine aproape oriunde, bucurându-te de până la două ore de jocuri folosind acumulatorul din dotare, sau peste 3 ore de navigare pe internet. Din punct de vedere al specificaţiilor, Predator 17 (G9-792) se încadrează undeva către vârful piramidei, punând la dispoziţie o placă video NVIDIA GeForce GTX 980M cu performanţe comparabile alternativelor pentru desktop şi un procesor Core i7-6700HQ din familia Intel Skylake (14nm), ajutat cu nu mai puţin de 32 GB memorie RAM. Lista dotărilor este completată cu un ecran IPS Full HD optimizat pentru jocuri, sistem audio 2.1 cu subwoofer încorporat, tastatură iluminată şi butoane cu funcţie programabilă, dispozitiv SSD şi hard disk încăpător pentru colecţia de filme şi muzică.

Din punct de vedere al construcţiei, Predator 17 este un portabil surprinzător de solid, dar cam greu (4.16 Kg). Aparent secretul construcţiei rigide este dat de folosirea unui şasiu din fibră de sticlă, menit să confere un plus de rigiditate în zona ecranului, a suportului pentru palme şi tastaturii, care nu flexează semnificativ nici măcar la o apăsare puternică. Reţeta este completată cu un finisaj mat-cauciucat uşor de întreţinut, aplicat discreţionar pe toate suprafeţele carcasei,  conferind aderenţă şi o bună rezistenţă la uzură. Aşa cum se cuvine unui laptop pentru jocuri, ecranul foarte bine iluminat beneficiază de un filtru anti-glare eficient, care maschează foarte bine reflexiile ambiante ce pot apărea la folosirea în spaţii deschise sau încăperi cu surse puternice de lumină ambiantă.

Partea inferioară a carcasei este acoperită cu acelaşi plastic negru-cauciucat, atrăgând atenţia subwoofer-ul evidenţiat cu un ornament din aluminiu vopsit roşu-strident şi capacul de mari dimensiuni folosit pentru accesarea componentelor interne, fixat în doar două şuruburi. La îndepărtarea acestuia putem observa şasiul realizat din policarbonat, rigidizat cu un strat suplimentar de fibră de sticlă, măsurând doar 1.8 mm grosime. Potrivit Acer, această combinaţie oferă rigiditate superioară unui şasiu convenţional realizat din aluminiu compozit, pentru o greutate finală mai redusă.

Sistemul de răcire supradimensionat este centrat în jurul a două ventilatoare tip-turbină, dispuse pe ambele laturi ale carcasei. Aerul aspirat pe dedesubtul carcasei şi încălzit de procesorul şi placa video de înaltă performanţă este direcţionat în spatele ecranului, cât mai departe de persoana aflată în faţa tastaturii. Inaudibil la utilizare normală, sistemul de răcire supradimensionat păstrează zgomotul în limite confortabile pe toată durata sesiunilor de gaming, zgomotul celor două ventilatoare fiind uşor acoperit de sunetele din jocuri, redate folosit difuzoarele integrate. Totuşi, cei care doresc un plus de siguranţă în zilele călduroase de vară pot apela la kit-ul de răcire opţional, luând forma unui ventilator care se inserează în locul unităţii CD/DVD.

Cu design plat, ce aminteşte de seria Alienware, Acer Predator 17 atrage prin tastatura cu iluminare RGB programabilă pe 4 regiuni şi restpad-ul de mari dimensiuni, care oferă un suport confortabil pentru palme.

Oferta generoasă de conectori include nu mai puţin de 4 portu-uri USB 3.0, port USB Type-C pentru folosirea cu periferice next-gen, ieşire HDMI şi DisplayPort, conectori jack pentru căşti şi microfon, port Gigabit LAN, slot microSD şi unitate CD/DVD.

Acer Predator (G9-792) – specificaţii:

  • CPU – Intel Core i7-6700HQ (4-core, 2.60-3.50 GHz, 6MB cache)
  • RAM – 64GB (2x 16384MB) – DDR4, 2133MHz (încă două slot-uri disponibile)
  • HDD/SSD – 256 GB M.2 SATA SSD + 1TB HDD
  • Ecran – 17.3”, IPS, Full HD, anti-glare, 60 Hz
  • Sunet – 4 difuzoare + subwoofer
  • Conectivitate – LAN 10/100/1000 Mbps, Wi-Fi, Bluetooth 4.0, 4x USB 3.0, 1x USB 3.1 Type-C, HDMI, DiplayPort, SD card reader, 3.5 mm jacks pentru căşti şi microfon, unitate CD/DVD
  • Alte dotări – 6 taste macro programabile, tastatura cu iluminare RGB programabilă pe 4 regiuni
  • Acumulator – 88.8Wh / 6000 mAh
  • Sistem de operare – Windows 10 (64 bit)

 

Părţi pozitive

performanţe foarte bune
ecran de calitate
difuzoare foarte bune
carcasă bine construită
tastatură bună
silenţios şi rece în majoritatea timpului

Părţi negative

restpad-ul înalt, cu margine tăiată la unghi drept, poate fi incomod

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult