Acer Predator Triton 500 review: RTX ultra-portabil

Concluzii

Primul contact cu RTX pe un computer portabil este... aşa şi aşa. Pe de-o parte, laptopul este construit foarte bine şi oferă performanţă foarte bună în cam toate cazurile de utilizare. Pe de altă parte, atunci când vezi că un computer integrează un cip grafic GeForce RTX 2080 te aştepţi la performanţă înaltă atât în 1080p şi 1440p, cât şi în rezoluţie 4K, însă nu este cazul aici.

Modelul de GPU RTX 2080 Max-Q este foarte limitat în performanţă, în special din cauza formatului subţire în care este integrat, fiind alimentat cu mai puţină energie electrică şi rulând la o frecvenţă mai joasă, pentru a putea fi răcit de coolerele realizate de Acer pentru Triton 500. Adevărul este că o răcire mult mai performantă nu ar putea fi integrată într-un spaţiu atât de mic, iar faptul că există trei ventilatoare într-o astfel de carcasă este o adevărată performanţă.

În afară de trackpad-ul care nu oferă un răspuns tactil suficient şi a lipsei unui card reader pentru carduri SD, Triton 500 are de toate şi va face faţă cu succes majorităţii gamerilor, în special dacă este folosit pe display-ul său la 144 Hz. Atunci când intră în discuţie ecrane externe cu rezoluţii înalte, încep discuţiile despre scăderea detaliilor grafice de pe Ultra pe High.

Ceva ce ar putea NVIDIA face pe partea de optimizare pentru acest GPU ar fi să realizeze profiluri noi pentru tehnologia DLSS la rezoluţii mai mici, precum 1080p şi 1440p pentru RTX 2080 Max-Q. Astfel, performanţa ar fi semnificativ îmbunătăţită atât în jocuri cu Ray Tracing, cât şi în cele fără. Din fericire, Triton 500 oferă un ecran echipat cu G-SYNC, aşa că fluctuaţiile de framerate nu vor fi atât de deranjante în gameplay, întrucât timpul de răspuns rămâne constant, chiar şi atunci când performanţa scade.

 

Părţi pozitive plus
  • + Design şi construcţie premium
  • + Hardware puternic pentru dimensiunile reduse
  • + SSD-uri în RAID0 din fabrică
  • + Display la 144Hz foarte bun
Părţi negative minus
  • GPU-ul RTX 2080 Max-Q are performanţă limitată cu tehnologiile RTX activate
  • Trackpad-ul nu oferă răspuns tactil
  • Rulează la temperaturi foarte ridicate în gaming