Acer prezintă şi o serie de laptop-uri de gaming mai ieftine: Nitro 7 şi Nitro 5

12.04.2019
Acer prezintă şi o serie de laptop-uri de gaming mai ieftine: Nitro 7 şi Nitro 5

Pe lângă laptop-urile Acer Predator din seria Helios, evenimentul next@acer de ieri a venit şi cu laptop-uri performante din gama mai ieftină: Nitro. Acestea împrumută multe dintre caracteristicile modelelor mai mari, însă vin în configuraţii diferite şi cu un design mai puţin strident. Nitro 7 şi Nitro 5 par însă a fi destul de puternice pentru a satisface majoritatea gamerilor care preferă să cheltuie mai puţini bani pentru performanţă de top.

Acer Nitro 7

Acer Nitro 7: un laptop de gaming „aproape” premium

Nitro 7 este modelul mai puternic şi mai scump din această gamă, iar noul model îmbunătăţit pentru anul 2019 vine cu o construcţie metalică. Acesta măsoară 19,9 mm în grosime şi beneficiază de un ecran de 15” echipat cu un panou Full HD la 144 Hz cu timp de răspuns de 3 milisecunde. Practic, monitorul oferă o performanţă comparabilă cu cea a variantelor Helios mai scumpe.

Şi procesoarele sunt comune între aceste două „familii” de laptop-uri de gaming de la Acer, Nitro 7 fiind echipat cu cipuri Intel Core din generaţia a 9-a. Diferenţa apare însă atunci când vorbim despre cipul grafic, Nitro 7 fiind echipat cu GPU GeForce GTX, nu RTX. Configuraţiile pentru Nitro 7 pot integra până la două SSD-uri M.2 PCIe care pot fi configurate în RAID 0, 32 GB memorie RAM şi HDD de 2 TB.

Acer Nitro 5: laptopul de gaming de buget

Când vine vorba despre Nitro 5, Acer pare să fi gândit acest model pentru „mase”. Acesta este un laptop de gaming pentru o categorie cât mai mare de gameri, fiind semnificativ mai ieftin. Vorbim despre variante Nitro 5 cu diagonale de 15 sau 17”, raport ecran/carcasă de 80% şi configuraţii cu Intel Core din generaţia a 9-a şi plăci grafice NVIDIA GTX. În afară de display-ul la 60 Hz şi design-ul diferit, seria Nitro 5 este similară cu Nitro 7, putând integra de asemenea SSD-uri în RAID şi 32 GB memorie RAM.

Acer Nitro 5 15

Acer Nitro: preţ şi disponibilitate

Faţă de modelele Predator Helios, care porneau de la 1.500 de euro, Nitro 7 şi Nitro 5 vin la preţuri mult mai accesibile. Nitro 5 în versiunea sa de bază va porni de la 1.000 de euro începând cu luna mai, în timp ce modelul cel mai ieftin de Nitro 7 va porni de la 1.200 euro din luna iunie.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult