iPad 2 primeşte un upgrade în luna martie, iPad 3 mai întârzie

04.11.2011
iPad 2 primeşte un upgrade în luna martie, iPad 3 mai întârzie

Apple pregăteşte o nouă versiune de iPad 2, mai subţire decât cea actuală şi capabilă să ofere o autonomie extinsă.

iPad 2 upgrade

Noua tabletă este plănuită pentru luna martie a anului viitor şi va fi urmată de un iPad 3 veritabil, lansat însă la câteva luni distanţă.

Detaliile tehnice pentru versiunea revizuită a tabletei iPad 2 sunt încă neclare şi se rezumă în mare parte la zvonuri. Aflăm astfel că viitorul iPad se va bucura de un ecran cu rezoluţie înaltă, bazat pe o tehnologie similară Retina Display, la care lucrează deja producători ca Samsung, Sharp şi LG.

iPad HD, dacă acesta este numele său final, are nevoie şi de un procesor puternic, capabil să acopere cerinţele ecranului cu rezoluţie înaltă. A6, urmaşul procesorului A5 din actuala tabletă iPad 2, este un model quad-core produs folosind litografie pe 28 nm, a cărui frecvenţă de funcţionare poate atinge 1.5 – 1.7 GHz.

Din păcate procesul de fabricaţie pe 28 nm este încă departe de randamentul optim, existând riscul ca noul procesor să nu fie disponibil în timp util pentru lansarea din primăvară, obligând Apple să apeleze la un procesor de generaţie mai veche, sau poate o versiune redusă procesorului A6, cu mai puţine unităţi de procesare active şi frecvenţă de funcţionare mai mică.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News