Apple ar putea lansa iPad 3 încă din luna martie

25.10.2011
Apple ar putea lansa iPad 3 încă din luna martie

Tableta iPad 3 şi-ar putea face marele debut încă din luna martie, oferind un design restilizat, hardware actualizat şi un ecran mai performant decât cel folosit pentru iPad 2.

Apple iPad 3

Informaţii venite din mai multe surse, dar rămase deocamdată neconfirmate prin căi oficiale, anunţă o lansare timpurie pentru următoarea generaţie iPad.

Tableta iPad 3 ar putea intra în producţie de masă imediat după sărbătorile noului an chinezesc, ce vor avea loc în perioada 22 – 28 ianuarie, urmând ca produsul finit să ajungă pe rafturile magazinelor nu mai târziu de luna martie a anului viitor.

Alături de alte modificări de ordin estetic, noua tabletă ar putea include şi o versiune reproiectată a conectorului pentru staţie de andocare, prevăzut cu acelaşi număr de pini dar mai compact decât versiunea existentă pe tableta iPad 2. Drept urmare, noul iPad ar putea să nu fie compatibil cu accesoriile create pentru tipul actual de conector, Apple obligând astfel utilizatorii să cheltuiască bani în plus pentru achiziţionarea de accesorii compatibile iPad 3.

Cât despre ecranul ales pentru iPad 3, tot mai multe zvonuri indică spre o adaptare în versiune Apple pentru tehnologia Retina Display de la Samsung. Altfel spus, vom avea parte de o tabletă Apple echipată cu ecran de rezoluţie înaltă, ce ar putea atinge nu mai puţin de 2048 x 1536 pixeli.

Fixarea datei de lansare pentru luna martie 2012 ar poziţiona noul iPad 3 la exact un an după tableta iPad 2, lansată în luna martie a acestui an. Calendarul de lansare poate fi totuşi dat peste cap dacă Apple decide să includă în designul noii tablete şi procesorul A6, un model quad-core produs folosind litografie pe 28 nm, capabil să ofere performanţe net superioare actualului A5.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News