Apple ar putea lansa un MacBook Air de buget

08.05.2012
Apple ar putea lansa un MacBook Air de buget

Apple pare să ia în serios competiţia venită din sfera sistemelor ultrabook şi pregăteşte extinderea gamei MacBook Air de sisteme laptop ultraportabile, cu un model de buget, încadrat la un preţ nu mai mare de 799 dolari.

Apple ar putea lansa un MacBook Air de buget

Pregătit de lansare în preajma sezonului cumpărăturilor de toamnă, noul MacBook Air de 799 dolari ar putea fi o ameninţare serioasă la adresa producătorilor de sisteme ultrabook, care mizează pe preţurile mici pentru susţinerea volumelor de vânzări.

Spre exemplu, cel mai nou sistem MacBook Air, echipat cu ecran de 11 inch şi SSD de 64 GB, costă în prezent 999 dolari, în timp versiunea cu SSD de 128 GB costă 1199 dolari. Pentru un MacBook Air cu ecran de 13 inch şi SSD de 128 GB trebuie să scoatem din buzunar 1299 dolari, iar dacă dorim upgrade-ul la un SSD de 256 GB trebuie să sacrificăm 1599 dolari.

Pătrunderea Apple în gama de preţuri specifică sistemelor ultrabook, cu o versiune MacBook Air de buget, le-ar putea pune pe cele din urmă într-un mare dezavantaj.

Sabotată de preţurile mari şi sistemul Windows 7 cam prăfuit, gama sistemelor ultrabook nu prea atrage atenţia utilizatorilor, oricum preocupaţi cu noile apariţii în materie de tablete şi telefoane inteligente, iar un atac direct din partea Apple ar putea complica lucrurile şi mai mult. Situaţia s-ar putea schimba însă odată cu lansarea Windows 8, împreună cu o nouă generaţie de sisteme ultrabook, mai flexibile şi mai bine dotate decât cele actuale.

Viitoarele sistem ultrabook cu Windows 8 vor fi echipate cu ecrane touch

Nu cu mult timp în urmă, Intel ne-a dezvăluit planul de a include ecrane touch pentru toate sistemele ultrabook nou lansate şi chiar a demonstrat prototipul unui sistem ultrabook convertibil, care poate fi transformat oricând într-o tabletă performantă cu sistem Windows 8.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult