Apple lansează primul MacBook Air cu ecran Retina

30.10.2018
Apple lansează primul MacBook Air cu ecran Retina

Apple a lansat astăzi o nouă generaţie de MacBook Air, un upgrade mult aşteptat de către utilizatori. Acesta este primul model din gama Air care beneficiază de un display retina, un design actualizat şi performanţă mai bună decât până acum. De asemenea, acesta este primul MacBook Air care este livrat în mai multe culori: auriu, argintiu şi gri spaţial.

Display-ul este cel mai important upgrade al acestui computer, Apple adoptând un nou design cu ramă subţire în jurul său. Acesta beneficiază de o rezoluţie de patru ori mai mare, cu o diagonală de 13,3” şi cu un panou cu 48% mai multe culori. Deasupra display-ului a fost amplasată o cameră FaceTime HD, o premieră pentru gama Air.

Noua tastatură „Butterfly” beneficiază de butoane din a treia generaţie cu iluminare LED sub fiecare tastă. Aceasta integrează şi un senzor de amprentă TouchID şi este echipată cu un cip T2 de securitate, care poate cripta atât parolele şi amprentele utilizatorului, cât şi datele de pe SSD. Tot în T2 se regăseşte un procesor de imagine pentru camera web şi asigură funcţionalitate „Hey Siri”. Trackpad-ul este mai mare şi beneficiază de Force Touch, asemeni modelelor MacBook şi MacBook Pro.

La capitolul sunet, MacBook Air beneficiază de difuzoare cu 25% mai puternice, care pot reda şi frecvenţe joase foarte puternic şi trei microfoane pentru comenzi vocale.

Conectivitatea este asigurată prin intermediul a două port-uri USB Type-C compatibile cu standardul Thunderbolt 3, amplasate pe laterala din stânga şi un jack audio pe partea dreaptă.

Din punct de vedere al design-ului, noul MacBook Air nu este o simplă actualizare. Este mai mic cu 17% decât predecesorul său, cu o grosime de 15,3 milimetri şi greutate de puţin peste un 1kg. Acesta promite 12 ore de autonomie pentru browsing şi 13 ore de redare video. Hardware-ul intern constă într-un proceosr Intel Core i5 din generaţia a 8-a (1,6 GHz – 3,6 GHz), şi opţiuni de configurare de până al 16 GB RAM şi 1,5 TB stocare pe SSD.

Apple se laudă întotdeauna că foloseşte materiale „eco”, iar MacBook Air este primul computer realizat 100% din aluminiu reciclat, ceva ce reduce impactul construcţiei acestui computer asupra mediului cu 50%.

Noul MacBook Air porneşte de la 1.199 dolari şi se lansează pe 7 noiembrie.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult