Apple pregăteşte un nou model MacBook Pro, cu ecran de 16 inch si rezoluţie 3072×1920 pixeli

24.06.2019
Apple pregăteşte un nou model MacBook Pro, cu ecran de 16 inch si rezoluţie 3072x1920 pixeli

Potrivit zvonurilor circulate din rândul partenerilor Apple, formatul MacBook Pro introdus prima dată cu ecran Retina în anul 2012 este pe cale să primească un upgrade, schimbând ecranulde 15 inch şi rezoluţie 2880×1800 cu unul mai generos, având diagonală de 16 inch şi rezoluţie mai mare.

Cert este că versiunea MacBook Pro de 15 inch nu va dispărea, Apple lansând un nou model din această serie în prima parte a acestui an, echipat cu procesor mai rapid şi tastatură reproiectată. Este de aşteptat ca şi modelul de 16 inch să primească aceleaşi îmbunătăţiri, principala diferenţa fiind preţul crescut la aproximativ 3000 de dolari.

Potrivit estimărilor făcute de experţi ai companiei de analiză IHS Markit, Apple va produce noul MacBook Pro de 16 inch începând cu luna septembrie, în ritm de aproximativ 250000 unităţi lunar. Adresat profesioniştilor care pun accent pe acurateţea culorilor şi mai puţin pe contrastul dus la extrem, ecranul ar urma să folosească un panou bazat pe tehnologie LCD, furnizat cel mai probabil de LG.

Designul carcasei ar putea să primească şi el modificări importante, încadrând ecranul de 16 inch cu o ramă şi mai îngustă decât întâlnim la modelul de 15 inch.

Este de aşteptat ca dezvăluirea noului MacBook Pro de 16 inch să coincidă cu lansarea următoarei revizii majore de macOS, cu nume de cod Catalina.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult