ASUS ROG Strix GL702VT: performanţă de top într-o carcasă compactă [REVIEW]

04.10.2016
ASUS ROG Strix GL702VT: performanţă de top într-o carcasă compactă [REVIEW]
Construcţie, design, specificaţii tehnice

Seria de laptop-uri ROG de la ASUS ne-a obişnuit în ultimii ani cu două formate de carcasă. Fie avem de a face cu modele nu foarte diferite ultrabook-uri, dar cu placă video dedicată şi performanţă limitată, fie cu o carcasă voluminoasă, cu sistem răcire competent şi specificaţii de top, inclusiv plăci video din gama superioară. Compania taiwaneză doreşte astfel să ofere şi o soluţie pentru cei care caută un laptop compact dar în acelaşi timp performant, iar produsul finit se numeşte ROG „Strix”, primul model de laptop lansat sub brand-ul folosit până în prezent pe piaţa de componente şi accesorii pentru gaming.

Construcţie şi design

Întrucât noul ROG Strix este poziţionat undeva la mijlocul seriei de laptop-uri de gaming de la ASUS, acesta împrumută câteva elemente de la „fraţii” săi mai mici şi mai mari. De la modelele mai compacte, noul laptop încearcă să păstreze dimensiunile reduse, fiind integrat într-un corp de dimensiuni mici, fără unitate optică. Acesta este realizat în mare parte din plastic foarte plăcut atingerii, doar capacul display-ului fiind acoperit cu un strat de aluminu. 

Pe laterale pot fi găsite o multitudine de porturi. Există un port pentru alimentare, mufă Ethernet RJ-45, mini DisplayPort, HDMI, USB Type-C, un jack audio şi 3 USB-uri 3.0, alături de un slot pentru carduri SD. Practic, ASUS doreşte să ofere aceleaşi capabilităţi de accesorizare precum găsim pe modelele de top din seria ROG, chiar dacă vorbim despre un laptop mult mai portabil.

În termeni de design, ASUS a preferat să realizeze un laptop predominat de diferite nuanţe de negru, spre diferenţă de gri-ul din ultimii câţiva ani. Acesta este completat de accente portocalii, capacul din spate, tastele şi alte câteva elemente fiind vopsite în această nuanţă. Probabil că alegerea culorii nu va fi pe placul tuturor, în special din cauza faptului că elementele care se aprind în această culoare nu pot fi schimbate. Portocaliul este culoarea oficială a brandului Strix încă de la primele plăci video sub această denumire, iar ASUS nu pare să dorească o schimbare la acest capitol. În timp ce pe componente de PC sau periferice, această culoare nu este tocmai deranjantă, un laptop iluminat cu LED-uri portocalii îţi poate distrage atenţia, în special pe întuneric.

Specificaţii tehnice

  • Nume model: GL702VT
  • Ecran: 17”, 3840 x 2160 pixeli
  • CPU: Core i7-6700HQ @ 2,6 GHz
  • GPU: NVIDIA GTX 970M, 6 GB GDDR5
  • RAM: 32 GB DDR4
  • Stocare: SSD 512 GB Samsung NVMe + SSD 256 GB SanDisk  + HDD 2 TB Seagate
  • Reţea: Ethernet Gigabit, 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0
  • Conectori: 1x USB-C, 3 x USB 3.0, jack audio combo 3.5 mm, HDMI, mini DP, card reader SD
  • Sistem de operare: Windows 10 Pro 64 bit
  • Dimensiuni: 390 x 266 x 23,5 mm
  • Greutate: 2,2 kg
  • Altele: tastatură iluminată, webcam HD, difuzoare stereo

 

Părţi pozitive

Design subţire
Hardware puternic
Ecran 4K excelent
Zgomot redus în full load

Părţi negative

Accentele portocalii predominante
Display mare pentru un laptop portabil
Anumite butoane de pe tastatură se apasă mai greu

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult