Asus Zenbook U500VZ – ultrabook de 15 inch cu grafică Nvidia

31.08.2012
Asus Zenbook U500VZ - ultrabook de 15 inch cu grafică Nvidia

Asus Zenbook U500VZ împinge limitele care stabilesc cât de mare poate fi un laptop din categoria ultrabook, acomodând în acelaşi corp slim şi uşor cu care ne-a obişnuit până acum seria Zenbook un ecran de 15 inch şi tastatură chiclet iluminată, prevăzută cu grup de taste numerice.

Asus Zenbook U500VZ

Opţional, noul model Zenbook poate acomoda în carcasa de 19. 7 mm grosime şi o placă video Nvidia GeForce 650M, capabilă să ruleze majoritatea jocurilor disponibile în prezent pentru platforma PC. Ecranul Full HD de 15 inch, bazat pe o matrice IPS, vine însă ca dotare standard şi răspunde cerinţelor exigente ale pasionaţilor de filme şi multimedia.

În interiorul carcasei din aluminiu găsim o configuraţie Intel cu procesor Core i7 din familia Ivy Bridge (22nm, quad-core cu tehnologie HyperThreading). Zenbook U500VZ dispune de două bay-uri interne cu format 2.5 inch, astfel că putem instala cu uşurinţă un SSD pentru sistemul de operare şi hard disk încăpător pentru colecţia de muzică şi filme. Oficial, Asus ne lasă să alegem între o configuraţie cu două SSD-uri ce totalizează 512 GB spaţiu de stocare, respectiv SSD de 128 GB + HDD de 500 GB la un preţ mai mic.

Asus Zenbook U500VZ - vedere spate

La fel ca majoritatea sistemelor laptop şi tablete prezentate la IFA Berlin, Asus Zenbook U500VZ va ajunge în magazine în luna octombrie, după lansarea Windows 8, când probabil vom afla şi preţul de achiziţie oficial.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult