„Atotputernicul” Alienware M17x disponibil acum în România!!!

Alienware este sinonim cu performanţa extremă în domeniul PC-urilor, fie ele desktop sau portabile. După ce compania a fost achiziţionată de Dell, ne-am făcut speranţe că ale lor produse vor ajunge şi pe piaţa românească. Au trecut trei ani de atunci şi de-abia astăzi putem achiziţiona un laptop de gaming Alienware de la un vânzător local şi nu orice laptop, ci vârful de gamă, "Atotputernicul" M17x. Cele două versiuni disponibile au în comun două plăci video Nvidia GeForce GTX 280M în configuraţie SLI, cele mai performante la ora actuală pe segmentul mobile. Aceasta înseamnă că orice joc lansat până acum îl veţi putea rula pe ecranul de 17" la rezoluţie de 1920x1200 cu setările grafice maxime. Pentru stocare sunt oferite două HDD de 500 GB cu 7200 RPM în configuraţie RAID 0.

Alienware M17x - pur şi simplu impunător

Versiunea "mai ieftină" este dotată cu un procesor Intel Core 2 Duo T9600 la 2,8 GHz şi are doar 4 GB de memorie DDR3. Pentru 4.000 de lei în plus primiţi un procesor Core 2 Quad Q9000 la 2 GHz, cu patru nuclee, cantitate de memorie RAM dublă şi o unitate optică Blu-ray combo. Cei 4.000 de lei va trebui să-i adăugaţi preţului de 9.999 de lei. Pentru cei care încă nu stăpânesc conversia dintre moneda naţională veche şi cea nouă, cei 9.999 de lei noi se pot aproxima uşor cu 100 de milioane de lei vechi. În schimbul lor veţi primi un portabil de 5,3 kg cu dimensiunile de 406 x 321 x 53,5 mm.

Alienware M17x cu două plăci video de top în SLI

De la un monstru precum Alienware M17x nu ne putem aştepta la o autonomie mare, însă dacă nu vom avea nevoie de puterea de procesare a plăcilor grafice, "portabilul" poate fi setat pe un mod Stealth. Astfel, placa video integrată va fi activată şi celelalte componente îşi vor reduce consumul pentru a nu se depăşi o limită totală de 65 W. Dacă doriţi să navigaţi pe Internet sau să editaţi documente, autonomia s-ar putea să fie mai mare decât credeţi.

M17x cântăreşte 5,3 kg şi are peste 5 cm grosime

Designul este foarte important pentru un dispozitiv de top şi M17x nu arată rău deloc. Grilele roşii din faţă adăpostesc difuzoarele, iar tastatura şi perimetrul touchpad-ului sunt iluminate cu LED-uri care îşi pot schimba culoarea. Pentru conectarea unui alt monitor sunt oferite porturi video HDMI, VGA şi DisplayPort. Deşi nu are un preţ accesibil şi criza economică actuală nu-l avantajază, salutăm prezenţa lui Alienware M17x pe piaţa din România şi visăm la un posibil moment în care vom putea să vi-l prezentăm într-un articol detaliat.

Culoarea LED-urilor care iluminează tastatura poate fi schimbată