Boox este un laptop cu ecran e-ink

15.04.2017
Boox este un laptop cu ecran e-ink

Onyx, o companie din China, se pregăteşte să lanseze, la Hong Kong Electronics Fair, un laptop cu ecran e-ink. Acest tip de display este folosit de obicei pe e-book readere.

Boox va rula un sistem de operare bazat pe Android, iar funcţiile sale principale vor fi editarea şi citirea de texte. Laptopul va dispune de un ecran cu diagonala de 9,7 inchi. Potrivit producătorului, aceasta este o „maşină de scris electronică”. Mai multe detalii nu se cunosc deocamdată. 

Aceasta nu este prima „maşină de scris” modernă. Freewrite există deja pe piaţă, dar are dimensiuni mari şi un ecran mai mic. Aceasta salvează documentele în cloud şi dispune de integrare cu serviciul de productivitate Google Docs. Maşina de scris inteligentă dispune de conexiune Wi-Fi şi baterie cu autonomie de patru săptămâni. Singura aplicaţie care rulează pe dispozitiv este un procesor de text. Freewrite poate salva în memoria internă peste 1 milion de pagini.

Totuşi, multă lume nu este obişnuită cu o tastatură similară cu cea a unei maşini de scris şi ar prefera una de laptop. Aici intervine Boox, care oferă o experienţă de tastare mai familiară, plus avantajul unui ecran mult mai mare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult