Dell a lansat noile laptop-uri XPS cu procesoare Skylake şi ramă InfinityEdge

09.10.2015
Dell a lansat noile laptop-uri XPS cu procesoare Skylake şi ramă InfinityEdge

Cei care sunt în căutarea unui laptop nou ar trebui să arunce o privire spre noua linie XPS revizuită de la Dell, care vine cu un design atrăgător şi specificaţii atractive la preţuri deloc exagerate pentru ceea ce oferă. Este vorba despre un upgrade pentru impresionantul XPS 13 de la începutul acestui an, alături de o variantă mai mare a acestuia, XPS 15, şi un computer portabil 2 in 1: XPS 12, fiind orientat către un alt tip de utilizatori.

Dell XPS 15

XPS 13 şi XPS 15 împărtăşesc ADN comun, fiind realizate după modelul XPS 13 precedent folosind fibră de carbon şi aluminiu, pentru a asigura dimensiuni mici şi greutate scăzută faţă de alte produse concurente. Ambele dispun de o ramă subţire numită InfinityEdge în jurul display-ului, reuşind astfel să ofere display-uri de 13, respectiv 15” în diagonală în carcase comparabile cu cele ale unor laptop-uri de 12 sau 14”. Modelul superior va oferi rezoluţie 4K, în timp ce modelul mai mic va afişa imagini QHD+ (3200 x 1800 pixeli). Ambele sunt calibrate la standardul sRGB.

Hardware-ul intern este de asemenea similar între cele două laptop-uri subţiri, integrând procesoare Intel Core i3, i5 şi i7 bazate pe arhitectura Skylake, până la 16 GB memorie RAM şi SSD-uri de maxim 1 TB. Spre diferenţă de XPS 13, varianta XPS 15 va primi şi opţiunea unui GPU dedicat de la NVIDIA cu memorie GDDR5 dedicată, care ar trebui să satisfacă inclusiv gamerii care sunt în căutarea unui computer portabil. Laptop-urile Dell dispun de câte un port Thunderbolt 3 care foloseşte standardul USB Type-C şi promit durata de utilizare extinsă: 18 ore pentru XPS 13 şi 16 ore pentru XPS 15.

Dell XPS 13

Pe partea cealaltă, XPS 12 pare a fi un concurent pentru seria de tablete Surface Pro de la Microsoft, oferind un design 2 in 1 compus dintr-o tabletă şi o tastatură. Tableta dispune de un display de 12,5”, procesor Core m5-6Y54, 8 GB RAM şi două configuraţii: cu display Full HD şi 128 GB spaţiu de stocare, sau display 4K şi SSD de 256 GB. Display-ul tabletei este compatibil cu Dell Pen Active (stylus), însă nu vine echipat cu aşa ceva şi dispune de două port-uri Thunderbolt 3.

Noua familie XPS

Noile laptop-uri Dell sunt disponibile de astăzi în Statel Unite ale Americii. Preţurile încep de la 799 dolari pentru XPS 13, 999 pentru XPS 15 şi 999 dolari pentru varianta de bază a lui XPS 12.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult