Dell lansează noul Alienware 13, cel mai mic laptop capabil să ruleze jocuri VR

02.11.2016
Dell lansează noul Alienware 13, cel mai mic laptop capabil să ruleze jocuri VR

Alienware era cândva cel mai popular brand de PC-uri de gaming, însă în ultmii ani a fost eclipsat de concurenţă, piaţa fiind din ce în ce mai aglomerată. Alienware 13, laptop-ul cel mai mic din oferta Alienware a primit însă un upgrade hardware semnificativ, care îl recomandă drept „cel mai mic laptop capabil să ruleze experienţe VR”, conform Dell. Luând în considerare componentele, nu putem spune că această afirmaţie nu este adevărată.

Noul Alienware 13 vine echipat cu procesoare Core i5 sau i7 de la Intel, pe arhitectură Skylake. Acestea sunt însă din seriile „H”, orientate către gameri şi pot fi configurate în sisteme alături de 8 sau 16 GB memorie RAM DDR4. Alienware 13 este astfel primul laptop cu display de 13” care vine echipat cu un GPU dedicat NVIDIA GeForce din seria 1000, fiind ales noul GTX 1060 pentru raportul performanţă/preţ atrăgător. Astfel, utilizatorii vor putea conecta un headset HTC Vive sau Oculus Rift direct la laptop, fără a fi necesar un GPU extern pe Thunderbolt.

Că tot am amintit display-ul de 13” de mai multe ori, acesta poate fi de asemenea configurat în trei variante. Modelul de bază al laptop-ului este echipat cu un panou TN cu rezoluţie HD (1366 x 768 pixeli), în timp ce modelele superioare pot fi livrate fie cu panou Full HD IPS, fie cu un panou OLED cu rezoluţie QHD (2560 x 1440 pixeli).

Modelul de bază cu procesor Core i5, 8 GB memorie RAM şi display TN porneşte de la 1.199 dolari, în timp ve varianta superioară, cu Core i7, 16 GB RAM şi display OLED ajunge la 2.099 dolari.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult