Go4news: AORUS X9 de la Gigabyte este cel mai „portabil” laptop cu două plăci video

20.10.2017

Gigabyte a anunţat AORUS X9, un nou laptop de gaming echipat cu două plăci video. Deşi nu este primul laptop de acest gen, noul AORUS este probabil cel mai „portabil” dintre cele deja lansate. Desigur, portabilitatea este relativă atunci când vorbim despre un laptop cu display de 17”, însă dimensiunile sale nu sunt nici pe departe cele mai impresionante aspecte ale lui X9. Hardware-ul integrat este de asemenea atractiv, însă preţul îi va ţine pe mulţi departe.

AORUS X9 de la Gigabyte vine echipat cu hardware puternic, însă nu de ultimă generaţie. Procesorul este un i7-7820HK, cel mai puternic model pentru laptop-uri bazat pe arhitectura Kaby Lake, acesta oferind posibilitatea de overclocking peste limitele normale. Cele două cipuri video sunt modele NVIDIA GeForce GTX 1070, fiecare cu 8 GB de memorie, în timp ce sistemul suportă până la 64 GB memorie RAM. Ecranul de 17,3” poate fi configurat în funcţie de priorităţi. Cei care îşi doresc rezoluţie mare pot opta pentru un monitor 4K cu panou IPS la 60 Hz, în timp ce gamerii pasionaţi de framerate-uri mari şi timp de răspuns cât mai mic, pot alege modelul QHD (2.560 x 1440 pixeli) cu panou WVA la 120 Hz.

Laptopul este echipat şi cu un amplificator digital ESS Sabre HiFi, patru difuzoare normale şi două woofer-e, tastatură mecanică iluminată cu LED-uri RGB şi reţea Killer DoubleShot Pro. Carcasa a fost inspirată de designul maşinilor de curse, aceasta fiind realizată cu foarte mult aluminiu. Porţiunea de sub display include un indicator cu LED-uri, care poate fi configurat să afişeze temperaturile interne ale computerului, nivelul de volum, nivelul bateriei şi multe altele.

Cu o greutate de 3,5 kilograme şi o grosime maximă de 3 cm, AORUS X9 ar putea fi considerat un computer portabil pentru cei care au ghiozdane destul de încăpătoare. Preţul de 3.649 de dolari americani este însă altă poveste. Lansarea laptop-ului va avea loc la sfârşitul lunii octombrie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult