HP EliteBook 745 G2 review

14.10.2014
HP EliteBook 745 G2 review
Prezentare, construcţie, design şi specificaţii

În vara acestui an, AMD a lansat procesoarele pentru laptopuri din generaţia Kaveri, acestea încercând să concureze oferta curentă Intel cu un preţ mai redus şi performanţe competitive. Prima companie care a anunţat câteva laptopuri bazate pe noua soluţie a fost HP, iar unul dintre acestea este EliteBook 745 G2, un model cu ecran de 14” care se remarcă prin construcţia bună, dotările bogate şi un cost de achiziţie ceva mai mic.

Prezentare, construcţie şi design

Designul noului EliteBook 745 G2 marchează o depărtare clară de la cel folosit de generaţia anterioară, designul rectangular colţuros al vechilor modele fiind înlocuit de unul cu linii curbate vizibile şi muchii rotunjite. Aceste schimbări nu au afectat şi standardele înalte ale acestei familii celebre de portabile business din gama superioară, EliteBook 745 G2 oferind o carcasă la fel de solidă ca predecesorii săi.

HP EliteBook 745 G2: un design nou pentru gama EliteBook

Fabricat pe un cadru din aliaj de magneziu şi oferind un capac ranforsat cu acelaşi material, EliteBook 745 G2 este certificat MIL-STD-810G şi este rezistent la şocuri, praf, umiditate, vibraţii sau temperaturi extreme. Şasiul carcasei este acoperit în partea superioară cu aluminiu, în timp aliajul de magneziu este folosit pentru partea inferioară, inclusiv pentru capacul detaşabil care oferă acces la componentele interne. Rama gri care înconjoară carcasa şi găzduieşte porturile de conectare este singura fabricată din material plastic.

HP Elitebook 745 G2: o carcasă solidă fabricată din aluminiu, magneziu şi plastic

Capacul ecranului este învelit la exterior de un material plastic cu o textură fină cauciucată iar interiorul său este fabricat dintr-un material plastic rigid mat, ranforsarea internă din aliaj de magneziu asigurându-i o rezistenţă excelentă la torsiune. Balamalele au o cursă lină şi fermă, însă unghiul de deschidere este de numai 135 de grade, HP negândindu-se să implementeze un sistem cu deschidere de 180 de grade care ar fi oferit atât o utilizare mai confortabilă în anumite situaţii cât şi un plus de rezistenţă în exploatare.

HP Elitebook 745 G2: un profil cu o grosime de 21 de milimetri

Având o greutate de 1,58 kilograme şi o grosime de 21 milimetri, nu este nici cel mai uşor şi nici cel mai subţire laptop business de 14”, nici măcar din oferta HP. Acesta rămâne însă un produs atractiv, mai ales dacă ne uităm la preţul cu 50 de procente mai mare al unor rivali precum Lenovo T440S, iar dimensiunile şi greutatea sunt suficient de reduse pentru a-l face uşor de manevrat cu o singură mână sau de înghesuit prin bagaje.

HP Elitebook 745 G2: LED-urile pentru semnalizare sunt camuflate bine

Calitatea construcţiei este foarte bună. Atât carcasa cât şi capacul ecranului sunt rigide şi nu au zone care pot fi uşor torsionate, balamalele se închid perfect şi menţin strâns capacul în poziţia închis, butoanele nu au joc neplăcut iar sistemul de prindere şi închidere al capacului inferior este ferm şi uşor de desfăcut.

HP EliteBook 745 G2: linii curbe şi finisaje bune

Dotări şi specificaţii

Fiind vorba de un laptop business, dotările sunt şi ele bogate. Dincolo de arhaicul port VGA, care mai este util doar dacă mai aveţi un monitor sau un proiector vechi, EliteBook 745 G2 oferă dotări moderne: patru porturi USB 3.0 (dintre care unul cu funcţie de încărcare), interfaţă Ethernet 10/100/1000, interfeţe wireless 802.11n Dual Band sau 802.11ac, ieşire video DisplayPort 1.2 şi un SmartCard Reader.

HP Elitebook 745 G2: nişte porturi USB cam înghesuite

Aşezarea porturilor nu este însă prea grozavă, cei doi conectori USB şi ieşirea DP din partea dreaptă fiind înghesuite şi urmând să provoace nemulţumiri în cazul în care veţi fi nevoit să le folosiţi pe toate în acelaşi timp.

Ecran: 14”, 1920 x 1080 pixeli, VA, strat protector mat
CPU: AMD A10 Pro-7350B, quad-core, 2,1 GHz (3,3 GHz Turbo)
Chipset: AMD A76M
GPU: AMD Radeon R6 Graphics
GPU dedicat:  nu
RAM: 1 x 8 GB DDR3-1600 (2 sloturi, max 16 GB)
HDD: nu
SSD: Intel 520, 180 GB
Unitate optică: nu
Reţea: Gigabit Ethernet, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n 2×2, Bluetooth 4.0
Conectori: 4 x USB 3.0, VGA, DisplayPort, SmartCard, jack audio combo in/out
Sistem de operare: Windows 7, Windows 8
Baterie: 50 Wh, 3 celule
Dimensiuni: 339 × 237 x 21 milimetri
Greutate: 1,58 kilograme
Altele: cititor amprente, TPM, card reader SD, webcam HD, opţional modem 3G, certificare MIL-STD-810G, conector andocare UltraSlim Docking Station.

Părţi pozitive

Carcasă solidă certificată MIL-STD-810G
Tastatură şi touchpad
Ecran VA mat cu rezoluţie Full HD
Greutate şi dimensiuni
Sistem audio cu fidelitate bună

Părţi negative

Performanţe penalizate de configuraţia cu un singur DIMM
Autonomie neimpresionantă

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News