HP lansează noul Omen 15 primul laptop de gaming cu monitor la 240 Hz

08.01.2019
HP lansează noul Omen 15 primul laptop de gaming cu monitor la 240 Hz

Gama de produse OMEN de la HP dedicată gamerilor nu este de foarte mult timp pe piaţă, însă deja începe să împingă limitele tehnologiei. Compania americană a adus la CES 2019 primul laptop de pe piaţă echipat cu un ecran cu rată de împrospătare de 240 Hz, alături de alte câteva tehnologii noi, pe care le vedem în premieră începând de anul acesta.

HP oferă posibilitatea de configurare a noului său laptop Omen 15 cu un ecran IPS Full HD la 240 Hz, rivalizând astfel chiar şi cele mai puternice monitoare disponibile pentru computere desktop în termeni de viteză şi timp de răspuns. În trecut, laptop-urile de gaming se opreau la 144 Hz pe modele „premium”, însă rareori aveau şi hardware-ul necesar pentru a putea rula şi jocuri la un framerate atât de ridicat.

Din fericire însă, tehnologia a ajuns din urmă performanţa monitoarelor. HP oferă pe Omen 15 un nou procesor grafic din generaţia nouă de la NVIDIA, modelul RTX 2070 Max-Q, o versiune mai eficientă a cipului disponibil pe desktop-uri, lansat în toamna anului trecut. Acesta, alături de procesorul hexa-core Intel Core i7-8750H şi 16 GB RAM ar trebui să fie de ajuns pentru a rula jocuri competitive precum Counter-Strike: Global Offensive sau Overwatch la un framerate apropiat de cel posibil pe monitorul de 240 Hz.

Nu în ultimul rând, HP Omen 15 vine echipat cu un nou modul wireless 802.11ax, sau „WiFi 6”, cum a fost redenumit de curând, oferind viteze foarte mari de transfer şi o latenţă scăzută în comparaţie cu standardele de până acum  (b/g/n/ac). Toate acestea au fost integrate într-o carcasă destul de subţire şi un corp destul de uşor (2,4 kg).

HP spune că noua versiune de Omen 15 va fi disponibilă începând din luna februarie, cu preţuri care pornesc de la 1.370 dolari americani, însă opţiunea de configurare cu monitor de 240 Hz va putea fi comandată abia în luna iulie. Cel mai probabil, laptop-ul în configuraţie de top va fi semnificativ mai scump decât cel de pornire.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult