Laptop-ul de 150 $ disponibil pentru comandă

26.07.2007
Laptop-ul de 150 $ disponibil pentru comandă

Un laptop de 150$ vi se pare un vis? Chiar şi în condiţiile în care preţul notebook-urilor a scăzut vertiginos în ultima perioadă, la nici 400 de RON e puţin probabil să putem găsi un computer cât de cât decent.

Suedezii de la Medison ne fac însă surpriza de a ne oferi o configuraţie chiar bună la acest preţ. Un procesor Intel Celeron M 370 la 1.5 GHz, 256 Mb memorie ram şi un ecran de 14″ WXGA sunt doar câteva din caracteristicile sale tehnice. Desigur, cantitatea de memorie nu este suficientă, dar poate fi upgradată până la 1 GB, iar placa grafică oferită este una integrată, Via PN800. Harddisk-ul de 40 de GB găzduieşte şi un sistem de operare preinstalat. Nu este vorba de o versiune Windows, ci de Linux Fedora, care pe lângă că este gratuit, are şi cerinţe de sistem mai mici decât software-ul de la Microsoft. Laptop-ul dispune şi de conectivitate USB şi chiar modul wireless Wi-fi 802.11g.

Aşadar, pentru 150 $ primim un computer care chiar este utilizabil. Nu pentru gaming, dar pentru aplicaţii Office, ascultat muzică sau de ce nu chiar vizualizat un film, este perfect. Totuşi, preţul este prea mic, dubios de mic chiar, iar reacţia gadgetarilor din întreaga lume nu micşorează deloc gradul de suspiciune asupra acestui produs şi a companiei Madison. Altfel, aş fi comandat şi eu măcar unul. Un redactor de la Cnet chiar a făcut-o, dar durata de livrare a comenzii durează 4-6 săptămâni… Deşi sunt sceptic şi nu cred că va primi produsul, în caz că mă înşel sigur o să-mi pară rău că nu am comandat şi eu vreo câteva laptop-uri la 150 $…

Urmărește Go4IT.ro pe Google News