Lenovo anunţă Yoga C630, primul laptop cu Windows 10 motorizat de chipsetul Snapdragon 850

04.09.2018
Lenovo anunţă Yoga C630, primul laptop cu Windows 10 motorizat de chipsetul Snapdragon 850

Lenovo a dezvăluit primul laptop bazat pe chipsetul Snapdragon 850, dezvoltat de Qualcomm special pentru dispozitive cu sistem Windows 10. Acesta promite performanţe considerabil mai bune decât prima generaţie de laptopuri cu procesor Qualcomm.

Optimizat pentru folosire eficientă a bateriei, noul Yoga C630 promite până la 25 ore de funcţionare cu o singură încărcare, mult peste nivelul portabilelor echipate cu procesoare Intel sau AMD.

Lenovo Yoga C630 foloseşte un design convertibil care permite plierea ecranului Full HD de 13.3” de spatele carcasei, dispozitivul luând rolul unei tablete supradimensionate. Carcasa de numai 12.5 mm grosime este rigidizat folosind un şasiu metalic şi suprafeţe din aluminiu şlefuit, ducând greutatea finală la un confortabil 1.2 kg. La fel ca modelul anterior Lenovo Miix 630 2-in-1, Yoga C630 foloseşte un sistem de răcire fără ventilator, fiind complet silenţios indiferent de aplicaţia rulată.

Configuraţia bazată pe o variaţie a unui chipset pentru telefoane mobile include modem LTE X20 pentru conexiuni 4G de internet mobil la viteze de până la 1.2 Gbps, conectivitate Bluetooth 5 şi un modul Wi-Fi AC dual-band. Pe carcasă mai găsim şi un port USB-C, folosit pentru alimentare şi conectarea de periferice, cititor de amprente, webcam, microfon şi o ieşire pentru căşti. Sunetul este redat cu ajutorul unei perechi de difuzoare stereo.

Potrivit companiei producătoare, chipsetul Snapdragon 850 este cu 30% mai rapid şi cu 20% mai eficient în privinţa folosirii bateriei decât modelul anterior, Snapdragon 835. Adresând problema unui deficit de performanţă supărător, reclamat de utilizatorii generaţiei anterioare de laptopuri, Microsoft a re-optimizat ediţia pentru procesoare ARM a browser-ului Edge, în timp ce Quallcomm a implementat un nou SDK pe 64 biţi, adresat dezvoltatorilor care doresc să-şi optimizeze aplicaţiile pentru folosirea cu dispozitive Windows 10 ARM.

Laptopurile din seria Lenovo Yoga C630 vor putea fi comandate din luna septembrie, la preţuri începând cu 999 euro.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult