Lenovo X1 Carbon primeşte ecran touch

12.12.2012
Lenovo X1 Carbon primeşte ecran touch

Ecran touch pentru un ultrabook destinat mediului business? Da, se poate şi chiar poate fi un lucru bun, dacă luăm în considerare stângăcia de care dă dovadă interfaţa Windows 8 în compania unei perechi formată doar din tastatură şi mouse.

Lenovo X1 Carbon primeşte ecran touch

Lenovo X1 Carbon touch păstrează neschimbate majoritatea trăsăturilor demonstrate de varianta non-touch Lenovo X1 Carbon, testată de Go4it.ro şi foarte apreciată pentru calităţile sale. Pentru 150 dolari în plus, adăugaţi la preţul versiunii de 1250 dolari fără interfaţă touch, ne alegem cu un portabil ce cântăreşte cu 180 grame mai mult şi este cu 2.8 mm mai gros. În rest, specificaţiile rămân practic neschimbate: ecran de 14 inch cu rezoluţie 1600×900 pixeli, conectivitate WiFi N şi 3G, dispozitiv de stocare SSD şi 4 sau 8 GB memorie RAM, instalaţi pe o platformă Intel cu procesor pe 22 nm din familia Ivy Bridge.

Cât despre autonomia bateriei, Lenovo X1 Carbon Touch promite să reziste 8 ore cu o singură încărcare. Totuşi, aceste afirmaţii trebuie tratate cu o doză de scepticism, din vreme ce nici varianta non-touch X1 Carbon nu a rezistat în testele noaste mai mult de 5 ore.

Lenovo X1 Carbon Touch va putea fi găsit chiar din această lună în oferta partenerilor Lenovo şi pe website-ul companiei, disponibil pentru achiziţionare online.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult