LG ne pregăteşte un val de e-Readere flexibile

29.03.2012
LG ne pregăteşte un val de e-Readere flexibile

Era ziarelor electronice flexibile este aproape aici, LG anunţând demararea producţiei de masă pentru o nouă generaţie de ecrane flexibile, destinate folosirii în dispozitive de tip e-Reader.

LG ne pregăteşte un val de e-Readere flexibile

Primul reprezentant este un ecran de 6 inch, ce poate afişa imagini la rezoluţie 1024×768 pixeli. Prezentat sub forma unei folii din plastic cu grosime de 0.7mm, ecranul poate fi flexat şi îndoit până la un unghi de 40°, fără a risca deteriorarea sa. Potrivit rapoartelor, LG a testat cu succes durabilitatea noului ecran simulând căderi de la o înălţime de 1.5 metri şi loviri accidentale induse cu ajutorul unui ciocan din cauciuc.

LG a onorat deja primele comenzi către diverşi producători chinezi de echipamente electronice, urmând ca primele modele e-Reader cu ecran flexibil să-şi facă apariţia în magazinele de pe continentul european în decursul lunii aprilie.

Nici Samsung nu stă degeaba, compania având în lucru modele smartphone cu ecran flexibil ce ar putea să-şi facă apariţia în prima parte a acestui an. Totuşi, informaţii contradictorii venite din partea Liquavista – dezvoltatorul tehnologiilor achiziţionate de Samsung pentru realizarea propriilor ecrane flexibile, dau de înţeles că primele produse comerciale nu vor fi gata mai devreme de anul 2013.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult