Nokia Booklet 3G – primul netbook finlandez

24.08.2009
Nokia Booklet 3G – primul netbook finlandez

Nokia, compania numărul unu producătoare de telefoane mobile, a anunţat astăzi primul ei netbook – Nokia Booklet 3G. Mini laptop-ul cântăreşte 1,25 Kg, are o grosime de doar 19,9 mm şi dispune de un ecran cu diagonală de 10.1 inch.

Cum în ziua de azi utilizatorii sunt foarte pretenţioşi când vine vorba de produse noi, finlandezii trebuiau să iasă cumva în evidenţă şi să egaleze, chiar să depăşească produsele celor cu nume grele pe piaţa netbook-urilor (Asus, Dell, MSI, HP sau Acer). Astfel, Nokia Booklet 3G vine cu câteva specificaţii care merită toată atenţia:

  • Rezoluţie HD a display-ului (1366 x 768 pixeli);
  • Conectivitate 3G/HSDPA;
  • Autonomie impresionantă – până la 12 ore;
  • Hot-swap (cartela SIM poate fi înlocuită cu o alta fără să fie nevoie să opreşti netbook-ul);
  • A-GPS;
  • Tastatură bine spaţiată, în stilul Sony Vaio / Apple MacBook;
  • Carcasă din aluminiu.

Nokia Booklet 3G

Prezente la datorie sunt şi conexiunile Wi-Fi + Bluetooth, camera Web şi cititorul de carduri. Ce nu ştim în momentul de faţă este configuraţia netbook-ului: placă de bază, procesor, memorie, placă grafică, hard-disk. În acest caz, singurul lucru oarecum dezvăluit de Nokia în comunicatul oficial este procesorul Atom. Sperăm să fie unul de generaţie nouă, dual core (din seria Atom 300).

Interfeţele prezente pe netbook sunt bătrânul port de reţea ethernet, USB-urile (trei la număr), ieşirea HDMI şi cea pentru căşti.

Sistemul de operare cu care se va comercializa Nokia Booklet 3G nu a fost nici el anunţat, dar din clipul video ne dăm seama că vom avea de a face cu noul Windows 7, ceea ce este un lucru mai mult decât binevenit.

Nokia Booklet 3G

Mini laptop-ul finlandez se va comercializa în trei variante coloristice: argintiu, albastru deschis şi negru (vezi şi galeria foto). Pe 2 septembrie va avea loc evenimentul Nokia World când vom afla totul despre el, inclusiv cât costă şi când va sosi în magazine.

Până atunci, aşteptăm părerile voastre. Credeţi că Nokia Booklet 3G va rupe gura târgului şi va deveni un best-buy?  Ce preţ va avea? Personal, simt că noua jucărie finlandeză va costa destul de mult – foarte probabil la noi va sări de 3000 de RON. Doar nu va fi mai ieftină sau cât un Nokia N97.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News