Nokia pregăteşte o tabletă cu Windows 8!

Nokia pregăteşte o tabletă cu Windows 8!

Nokia şi colaborarea ei cu Microsoft e pe cale să dea naştere unei tablete interesante ce va rula Windows 8. Preview-ul sistemului Windows 8 pentru consumatori a avut loc la sfârşitul lui februarie şi este deja disponibil pentru download, aşa încât cei curioşi îşi pot face o impresie legat de ce oferă platforma noul OS Microsoft.

Sigur, experienţa pe desktop diferă de cea pe tabletă, aşa încât suspansul va dura până în Q4 2012, când Nokia va face anunţul oficial de lansare. Este posibil că finlandezii să fie primii care să iasă pe piaţă cu o tabletă Windows 8.

Nokia stand MWC 2012

Legat de hardware-ul tabletei Nokia, ştim că va avea la bază un chipset Qualcomm dual core. Ecranul va fi unul capacitiv de 10 inch, dar rezoluţia rămâne momentan un mister.

Prin această mişcare, Microsoft încearcă să fure procente de la Apple şi Google (cei care domină acum piaţa sistemelor de operare mobile), în vreme ce Nokia atacă piaţa tabletelor, unde există o concurenţă şi mai acerbă, prin prisma numărului mare de producători.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News