Surfacebook 2 ar putea fi lansat foarte curând

10.05.2016
Surfacebook 2 ar putea fi lansat foarte curând

Surfacebook este primul laptop lansat de Microsoft sub brandul Surface, populat în trecut exclusiv de tablete cu Windows. Se pare însă că generaţia a doua va atinge adevăratul potenţial al acestui gen de dispozitive, integrând cele mai noi tehnologii disponibile pe piaţă. Surfacebook 2 este aşteptat în a doua jumătate a lui 2016, cu performanţă îmbunătăţită, un display de rezoluţie înaltă şi compatibilitate cu noul standard USB Type-C.

Se zvoneşte că Surfacebook 2 va fi echipat cu un display UHD (3840 x 2160 pixeli), un upgrade semnificativ faţă de rezoluţia ciudată de 3000 x 2000 pe care o oferea prima generaţie. Acesta ar putea fi echipat cu noua generaţie de procesoare Intel, Kaby Lake, cu variante i5 şi i7, în funcţie de nevoile şi bugetul clienţilor, cât şi cu o mufă USB Type-C, alături de mai multe port-uri USB normale. Este posibil să vedem un upgrade şi în cazul cipului grafic, însă designul ar putea rămâne în mare parte neschimbat, designul modular fiind foarte apreciat de către cei care au folosit primul Surfacebook.

Deşi Surfacebook a fost prezentat în toamna anului trecut, alături de Windows 10 şi noile tablete Surface 4, este posibil ca Surfacebook 2 să fie lansat la mai puţin de un an distanţă. Zvonurile spun că Microsoft ar putea pregăti lansarea chiar pentru luna iunie, în apropierea lansării noilor laptop-uri Macbook de la Apple, care sunt aşteptate în cadrul evenimentului WWDC.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult