Tutorial pentru activarea tabletei Apple iPad

Tutorial pentru activarea tabletei Apple iPad

Apple are o politică diferită de majoritatea celorlalţi producători din IT şi preferă un mediu închis, un „ecosistem” în care utilizatorii depind de aplicaţii dezvoltate sau aprobate de către compania din Cupertino.Tableta iPad nu face excepţie de la caz şi, pentru a o putea folosi, sunt necesari câţiva paşi simpli pentru activare şi înregistrare.

1. Primul pas, general valabil pentru orice portabil Apple, este instalarea software-ului iTunes pe calculatorul personal. Acesta oferă suport pentru organizarea conţinutului multimedia, transfer, sincronizare şi backup de informaţii, precum şi acces la magazinul de aplicaţii iTunes Store.

Dacă v-aţi cumpărat un gadget Apple (iPod, iPhone, iPad), vă recomandăm să instalaţi iTunes chiar înainte de a porni tableta sau, după caz, iPod-ul sau iPhone-ul.

iTunes

Deţinătorii de computere Mac (iMac, Macbook) sau de calculatoare ce rulează Mac OS X (sistemul de operare dezvoltat de Apple), au aplicaţia iTunes preinstalată. Ceilalţi, trebuie să descarce iTunes de pe Internet sau, dacă deţin kit-ul, să-l instaleze de pe suportul pe care este stocat (HDD, SSD, disc optic, memory stick, card de memorie).

De pe Internet, descărcarea ultimei versiuni de iTunes se face de la adresa itunes.com. Tot de acolo aflaţi cerinţele hardware şi software detaliate. Noi menţionăm doar că aplicaţia rulează nativ pe Windows (XP / Vista / 7) şi pe Mac OS X, nu şi pe Linux, acolo unde utilizatorii trebuie să apeleze la diverse trucuri, mai mult sau mai puţin la îndemână.

Următorii paşi sunt valabili doar pentru tabletele iPad – activare şi înregistrare.

2. După instalarea aplicaţiei iTunes, porniţi tableta Apple şi observaţi iconiţa ce solicită conectarea la computer. Legătura se face cu ajutorul cablului inclus în pachet sau, opţional, prin intermediul staţiei de conectare sau „andocare” (docking station, dock). Aceasta din urmă se achiziţionează separat.

Conectaţi cablul pe unul din port-urile USB ale calculatorului dumneavoastră şi introduceţi tableta în dock. Interfaţa de conectare a iPad-ului se află poziţionată în marginea inferioară, pe centru. iTunes va detecta automat tableta şi vă va ghida mai departe.

iPad 2 - interfata de conectare

3. Înregistrarea tabletei. Acest proces necesită o conexiune activă la Internet. Înregistrarea nu durează mai mult de două minute şi necesită creearea unui cont de utilizator (AppleID) şi stabilirea unei parole pentru autentificare.

Opţional, puteţi completa profilul cu detalii personale (adresă, preferinţe ce ţin de modul de utilizare etc.). Tot opţional, aveţi posibilitatea să activaţi un serviciu de localizare a tabletei în caz de pierdere sau furt („Free Find My iPad”).

Înregistrare iPad

4. Înainte de finalizarea procesului de înregistrare şi activare, puteţi importa setările şi face backup de date de pe un alt gadget Apple, în caz că deţineţi unul (spre exemplu, prima versiune de iPad sau un telefon Apple).

5. iPad-ul se va restarta şi, după încărcarea sistemului, îl veţi putea personaliza şi utiliza după bunul plac.

iPad 2

Dacă deţineţi versiunea cu 3G şi doriţi să profitaţi de această facilitate, trebuie să introduceţi o cartelă microSIM cu acces la reţele GSM / HSDPA.

microSIM-ul are aceleaşi caracteristici ca şi o cartelă SIM obişnuită, doar că dimensiunile fizice sunt mai mici – urmare firească a miniaturizării componentelor electronice utilizate pe gadgeturile de ultimă generaţie.

Cartela micro SIM se introduce în slotul dedicat, amplasat pe rama din stânga. Pentru a scoate suportul special pentru microSIM, introduceţi acul din pachetul de accesorii în gaura alăturată (vezi imaginea de mai jos).

Ac pentru microSIM slot

Cartela microSIM este comercializată / furnizată de operatorii de telefonie şi, pentru a obţine accesul la Internet prin intermediul ei, trebuie să o activaţi şi să alegeţi o opţiune de date (în cazul în care cartela nu vine implicit cu o astfel de opţiune).

Pentru abonaţii campaniei High Definition Business, lansată de Ziarul Financiar şi Business Magazin, setările de Internet prin 3G/HSDPA se fac astfel:

  • După parcurgerea paşilor de mai sus, mergeţi în setări (Settings) la secţiunea „Cellular Data„;
  • Completaţi câmpul APN cu „internet.vodafone.ro”;
  • Completaţi câmpul username cu „internet.vodafone.ro” şi la password introduceţi „vodafone”.

Campanie High Definition Business

Urmărește Go4IT.ro pe Google News