Ultrabook-ul Samsung Seria 9 a venit oficial în România

Ultrabook-ul Samsung Seria 9 a venit oficial în România

Seria 9 de laptopuri de la Samsung a ajuns la generaţia a doua şi a fost lansată oficial azi în România. Vorbim aici de un model cu diagonala de 15″, într-un format mai compact, de 14″. Carcasa metalică are o grosime de 14,9 mm, surprinzător de puţin pentru această dimensiune. Greutatea a fost şi ea redusă la 1,59 kg. Samsung a lucrat mult ca să producă un portabil special, nu doar subţire şi uşor, ci şi performant. În carcasă găsim noua platformă Ivy Bridge, 4 GB su 8 GB RAM şi un SSD de 128 GB sau 256 GB. Laptopul Samsung Seria 9 ar trebui să pornească în 10 secunde şi să se trezească din modul Sleep în 1,4 secunde.

Samsung Seria 9 - un design de excepţie

Din păcate, porturile au fost sacrificate pentru a obţine designul plăcut de mai sus. Noul ultrabook oferă doar două porturi USB, iar pentru ieşirile video au fost folosite porturi atipice. Ecranul are o dimensiune atipică la rândul său, însă vine cu o luminozitate sporită, filtru mat şi o rezoluţie de 1600×900 pixeli. Conform producătorului, bateria ar trebui să ofere o autonomie de până la 10 ore. Mi-e greu să cred că în practică se poate atinge această cifră, în condiţiile în care spaţiul din carcasă este limitat, ecranul nu este mic, iar utilizatorul chiar vrea să lucreze cu portabilul.

Samsung Seria 9 - ecran de 15" şi doar 14,9 mm grosime

Ultrabook-ul Samsung Seria 9 este un portabil premium. Dacă specificaţiile şi imaginile nu v-au convins, o va face preţul. Ultrabook-ul va costa cel puţin 5.700 lei şi este aşteptat în magazine în curând.

Samsung Seria 9 - tastatura este iluminată

Urmărește Go4IT.ro pe Google News