VAIO P – o bijuterie de netbook de la Sony

08.01.2009
VAIO P – o bijuterie de netbook de la Sony

Aşa cum spuneam cu câteva zile în urmă, Sony a lansat la CES 2009 propriul netbook, denumit VAIO P. Detaliile cunoscute despre el au fost adeverite şi el chiar este dotat cu un ecran iluminat cu LED-uri, cu diagonala de 8”. Aspectul său este însă foarte atipic, rezoluţia fiind de 1600×768 de pixeli. Unii ar putea să spună că VAIO P se tinde spre segmentul MID-urilor, însă tastatura cu 82 de taste pare să fie preluată de la un VAIO TT. Sony se laudă că reprezentantul seriei P este cel mai uşor laptop din lume cu diagonala de 8”, iar la cele 635 de grame ale sale, de ce n-ar fi.

VAIO P - o bijuterie de 8" de la Sony

VAIO P este animat ca aproape orice netbook de procesorul Intel Atom, care rulează însă la o frecvenţă de 1,33 GHz. Cantitatea de memorie RAM este de 2 GB şi ar trebui să fie de-ajuns pentru sistemul de operare Windows Vista. Stocarea se face pe un HDD de 60 GB sau un SSD de 64 GB şi 128 GB. Conform specificaţiilor, autonomia lui VAIO P ar trebui să fie de 4 ore cu bateria standard şi 8 ore cu cea de capacitate mare.

Sony VAIO P - culorile disponibile

Deşi măsoară 24×12 cm şi are o grosime de 2 cm, producătorul a reuşit să-l doteze cu două porturi USB. Pentru ieşirea video şi conexiunea LAN, s-a apelat la un port special cu cablu adaptor. Pe lângă placa de reţea wireless şi modulul Bluetooth, VAIO P a mai fost dotat şi cu un modul GPS. Aşa cum se poate observa, touchpad-ul nu a mai avut loc, în mijlocul tastaturii fiind prezent un trackpad. Preţul acestei adevărate bijuterii de la Sony nu este chiar modest. Configuraţia de bază costă 900 $, iar versiunile cu SSD de 64 GB şi 128 GB sunt cotate la 1.200 $ şi respectiv 1.500 $.

Sony VAIO P la CES 2009

Urmărește Go4IT.ro pe Google News