ASUS a lansat Designo Curve MX34VQ, un monitor elegant cu panou ultra-wide curbat

17.02.2017
ASUS a lansat Designo Curve MX34VQ, un monitor elegant cu panou ultra-wide curbat

În ultimi câţiva ani, ASUS s-a concentrat pe lansarea de produse dedicate gamerilor sub brand-ul ROG, însă compania nu a uitat nici de nevoile altor categorii de utilizatori, precum cei care lucrează în domeniul creativ, sau cei care îşi doresc produse dedicate consumului de conţinut multimedia. Noul monitor Designo Curve MX34VQ se adresează acestora din urmă, compania concentrându-se pe redarea de culori naturale, rezoluţie înaltă şi funcţii speciale precum încărcare wireless şi spaţiu de lucru extins.

Designo Curve MX34VQ este un monitor cu panou VA. Acesta măsoară 34” în diagonală şi este construit cu o curbură de 1800R, ofeirnd astfel o experienţă de utilizare mai confortabilă pentru utilizatori. Având în vedere dimensiunea display-ului, rezoluţia de 3440 x 1440 pixeli se potriveşte perfect, iar raportul de aspect de 21:9 asigură 35% mai mult spaţiu lateral faţă de monitoarele 16:9 şi o mai bună experienţă pentru vizionarea de filme, care de multe ori sunt redate în format anamorfic.

Panoul afişează 95% din spectrul sRGB, beneficiază de luminozitate de 300cd/m2 şi contrast de 3000:1, cu capabilitatea de a seta contrastul automat folosind tehnologia ASUS Smart Contrast Ratio. Piciorul monitorului este fix, însă poate fi înclinat la 15 grade în sus şi 5 grade în jos. Că tot veni vorba despre piciorul monitorului, acesta integrează o suprafaţă de încărcare wireless compatibilă cu standardul Qi, pentru alimentarea cu energie electrică a smartphone-urilor compatibile. Acesta integrează şi LED-uri albastre, care se aprind atunci când un telefon este încărcat prin această tehnologie.

ASUS a echpat modelul Designo Curve şi cu tehnologia ASUS Blue Light Filter, care protejează vederea utilizatorilor în sesiunile lungi de utilizare, cât şi cu o selecţie de port-uri utile. Monitorul poate primi semnal video de la trei surse HDMI 2.0 şi o sursă DisplayPort 1.2 (compatibilă cu tehnologia Adaptive Sync), iar sunetul poate fi redat atât prin difuzoarele ASUS SonicMaster de 8 W fiecare, construite în parteneriat cu Harman/Kardon, cât şi prin jack-ul audio dedicat.

Monitorul nu a fost încă listat în oferta magazinelor, însă luând în calcul oferta concurentă şi faptul că vine cu o serie de funcţii în plus, probabil că va intra în ofertă la un preţ de peste 1000 de euro.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult