ASUS PB287Q – monitor UHD cu timp de răspuns 1ms, pentru pasionaţii de jocuri şi filme

28.04.2014
ASUS PB287Q - monitor UHD cu timp de răspuns 1ms, pentru pasionaţii de jocuri şi filme

ASUS a lansat un nou monitor 4K/UHD recomandat pentru jocuri PC şi vizionarea de filme. Ecranul cu diagonală 28 inch redă imagini la rezoluţie 3840×2160 pixeli, de patru ori mai mare decât cea Full HD, folosind rată de refresh 60Hz.

ASUS PB287Q foloseşte tehnologie WLED şi promite luminozitate maximă de 330cd/m². Însă piesa de rezistenţă este ecranul cu densitate 157ppi şi procesare pe 10 biţi pentru fiecare canal de culoare, capabil să diferenţieze între 1.07 miliarde nuanţe de culoare. La fel de impresionant este şi timpul de răspuns evaluat la 1ms GtG (gray-to-gray), comparabil monitoarelor de gaming tradiţionale cu panou TN şi rezoluţie Full HD.

ASUS PB287Q – monitor UHD cu timp de răspuns 1ms, pentru pasionaţii de jocuri

Din păcate va mai trece ceva timp până să putem vorbi despre monitoare UHD cu rată de refresh 120 sau 144Hz, cum este modelul Asus VG248Q. În cazul de faţă, ASUS PB287Q poate atinge o valoare rezonabilă de 60Hz dacă folosim conectorul DisplayPort 1.2, sau 30Hz prin conexiune HDMI.

La capitolul funcţii avansate avem Picture-in-Picture (PIP) şi  Picture-by-Picture (PbP), prin care este posibilă afişarea simultană a două surse de semnal, în fereastră restrânsă uşor de poziţionat deasupra imaginii principale sau împărţind ecranul în două jumătăţi egale. Funcţia SplendidPlus ne ajută să optimizăm calitatea imaginii la redarea de filme şi poze, tehnologia ASUS EyeCare răspunde de eliminarea efectului de flicker prin folosirea unei surse de lumină LED fără efect stroboscopic, iar tehnologia VividPixel amplifică detaliile din imagini şi reduce nivelul de zgomot.

ASUS PB287Q – picior de susţinere ajustabil pe înălţime şi înclinaţie

Monitorul dispune de picior ajustabil pe înălţime şi înclinaţie, poate fi rotit în mod portret  şi utilizat cu sisteme de prindere VESA (pentru montarea pe perete sau în configuraţii multi-monitor).

ASUS PB287Q - specificaţii

ASUS PB287Q este disponibil pentru pieţele asiatice, nord-americane şi europene, la preţuri începând cu 799 dolari în funcţie de regiune.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult