Dell S2817Q – claritate Ultra HD la un preţ rezonabil (REVIEW)

23.05.2017
Dell S2817Q - claritate Ultra HD la un preţ rezonabil (REVIEW)
Prezentare

După un început timid, oferta de monitoare 4K s-a diversificat considerabil în ultimii doi ani, preţurile competitive şi performanţele tot mai bune oferite de acceleratoarele grafice moderne deschizând noi posibilităţi pentru amatorii de jocuri şi filme la rezoluţie Ultra HD. Ţintind gama inferioară de preţuri, Dell S2817Q este un monitor 4K mai puţin pretenţios decât unele modele de top, care încearcă să convingă însă printr-un bun raport performanţă/preţ.

Prezentare

Dell S2817Q pune la dispoziţie un ecran cu diagonala 28” suportând rezoluţia 3840×2160 pixeli. Nu chiar la nivelul unui monitor dedicat pentru jocuri, panoul LCD cu timp de răspuns 2 ms GTG şi rată de actualizare a imaginii de 60Hz este însă suficient de rapid pentru gaming cazual, cu condiţia ca şi PC-ul folosit să poată ţine pasul cu cerinţele unui monitor 4K. Unghiurile de vizibilitate specifice ecranelor cu tehnologie TN sunt destul de restrictive pe verticală, însă compromisul este unul acceptabil, dat fiind nivelul de preţ.

Monitorul se prezintă într-o carcasă din plastic negru lucios, încadrând ecranul de 28˝ cu o ramă îngustă şi discretă. Solid construit, monitorul este livrat cu un picior demontabil realizat pe un şasiu metalic, permiţând doar reglarea înclinaţiei ecranului. Din păcate designul simplificat al carcasei nu prevede puncte de prindere VESA, astfel că montarea ecranului pe perete sau într-un suport multi-monitor nu este posibilă.

Fără artificii inutile de design, Dell a prevăzut pe carcasă butoane fizice pentru accesarea sistemului de meniuri, dispuse în colţul dreapta-jos pe rama ecranului. Dell S2817Q oferă conectori HDMI, mini DisplayPort şi DisplayPort 1.2, dispuşi pe spatele ecranului şi orientaţi în jos pentru a facilita organizarea eficientă a cablurilor. Monitorul include şi o pereche de difuzoare stereo, oferind o experienţă audio la calitate destul de bună.

 

Dell S2817Q – principalele specificaţii:

  • Ecran: 28˝, UHD (3840×2160 pixeli), tehnologie TN, finisaj anti-glare
  • Timp de răspuns: 2 ms (G2G)
  • Rată de actualizare a imaginii: 60 Hz
  • Unghiuri vizibilitate: 170°/160°
  • Luminozitate: 300cd/m2
  • Difuzoare: stereo 2x 9W
  • Conectori: 2x HDMI (suportă HDMI 2.0), DIsplayPort, mini-DisplayPort
  • Consum: 30.5W
  • Alte funcţii: Hub cu 2 porturi USB + 1 port USB upstream, funcţie PiP (picture-in-picture) şi PbP (picture-by-picture) pentru redarea simultană a două surse de semnal video

Pachetul cu accesorii include cablu USB, DisplayPort şi miniDisplay Port, alături de cablu pentru alimentare şi manualul de utilizare.

Părţi pozitive

Ecran UHD cu timp de răspuns 2ms şi refresh la 60Hz
Funcţie Picture-in-Picture
Calitate rezonabilă a imaginii
Hub USB şi difuzoare încorporate

Părţi negative

Nu include suport G-SYNK sau FreeSynk
Făsă sistem de prindere VESA şi reglaj pentru înălţimea ecranului

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult