HP prezintă cel mai scump monitor de gaming: Omen X Emperium de 65 inch, cu panou 4K 144Hz, G-Sync şi HDR

07.01.2019
HP prezintă cel mai scump monitor de gaming: Omen X Emperium de 65 inch, cu panou 4K 144Hz, G-Sync şi HDR

Anul trecut la CES, NVIDIA a prezentat un nou concept de monitoare de gaming numite BFGD (Big Format Gaming Displays). Anul acesta însă vedem şi primele astfel de modele comerciale, HP fiind primul producător care anunţă un astfel de produs, modelul Omen X Emperium. Acesta va debuta foarte curând, însă preţul extrem de mare îl va ţine probabil doar pe birourile celor cu buzunare foarte adânci.

Omen X Emperium de la HP este primul monitor din gama BFGD, lucru care înseamnă că beneficiază de câteva caracteristici speciale. De exemplu, acesta va fi primul monitor de 65” care beneficiază de rezoluţie 4K, suport pentru formatul HDR, tehnologia G-Sync de la NVIDIA şi o rată de împrospătare a imaginii de 144 Hz.

Deşi arată ca un televizor, acesta nu include şi componentele necesare pentru a primi semnal analogic sau digital, însă acest lucru nu înseamnă că monitorul HP nu beneficiază de funcţii „smart TV”. Omen X Emperium beneficiază de funcţii smart bazate pe NVIDIA Shield, acesta având hardware-ul necesar integrat din fabrică şi Android TV pre-instalat. Astfel, poţi accesa fără a conecta monitorul la un computer toate serviciile de streaming şi alte funcţii precum redare offline a filmelor, serialelor şi melodiilor.

Alături de acest monitor, HP livrează în pachet şi un soundbar high-end, cu trei amplificatoare stereo, cu moduri separate de redare pentru gaming şi redare multimedia. Fiind vorba despre un produs integrat în gama Omen, dedicată gamerilor, design-ul carcasei este puţin mai „ciudat” faţă de cel al unui televizor obişnuit, fiind decorat cu forme angulare şi accente de culoare roşie.

Galerie foto

Nici la capitolul conectică, Omen X Emperium nu stă deloc rău, fiind echipat cu două port-uri HDMI 2.0, un DisplayPort (singurul care va permite rularea la 4K şi 144 Hz), un port Ethernet şi patru port-uri USB, dintre care două pot fi folosite pentru încărcarea dispozitivelor electronice.

Singura veste proastă despre acest monitor este preţul, care a fost confirmat la 4.999 dolari americani. Cei interesaţi de acest model vor putea să îl cumpere începând cu luna februarie.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult