Monitorul UltraFine 5K de la LG şi Apple are probleme în apropierea routerelor

31.01.2017
Monitorul UltraFine 5K de la LG şi Apple are probleme în apropierea routerelor

Apple s-a retras oficial de pe piaţa de monitoare, oferind şansa altor producători să vină cu produse orientate către utilizatorii de computere din gama Mac. Compania a prezentat alături de LG monitorul UltraFine 5K la lansarea noilor laptop-uri MacBook Pro, însă acum că acesta a ajuns în mâinile utilizatorilor, se pare că există câteva probleme legate de interferenţa cu antenele radio ale routerelor.

Conform 9to5mac noul monitor UltraFine 5K de la LG (model dezvoltat în parteneriat cu Apple) întâmpină probleme atunci când este poziţionat în apropierea unui router la o distanţă mai mică de 2 metri. Se pare că undele radio afectează conexiunea monitorului la computer, acesta deconectându-se fără un motiv aparent şi uneori reuşind să blocheze întregul sistem, necesitând un restart complet pentru a putea funcţiona din nou (pentru testare a fost folosit un MacBook Pro din generaţia nouă).

Manualul monitorului menţionează că nu ar trebui să fie poziţionat în apropierea unor surse de unde electromagnetice, însă nu este specificată mutarea sa de lângă routere în mod special. Mutarea monitorului sau a routerului rezolvă problema imediat, iar această problemă nu pare să apară în cazul altor monitoare. Este posibil ca motivul pentru care acest model este predispus interferenţelor să fie cablul USB Type-C prin care se conectează la port-urile Thunderbolt, care ar putea fi slab ecranat.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult