Sharp pregăteşte un monitor pentru PC cu rezoluţie 4K

28.11.2012
Sharp pregăteşte un monitor pentru PC cu rezoluţie 4K

Sharp va lansa un monitor capabil să redea imagini cu rezoluţie 3840×2160 pixeli pe o suprafaţă de 32 inch, de ajuns cât să impresioneze orice profesionist în editare imagine sau pasionaţi de jocuri PC cu buzunare adânci.

Sharp PN-K321

Primul monitor Sharp cu rezoluţie 4K foloseşte un panoul LCD realizat cu tehnologie IGZO (indium gallium zinc oxide), foarte promiţătoare din punct de vedere al calităţii imaginii. Printre altele, tehnologia IGZO permite realizarea de ecrane LCD cu coeficient redus de filtrare a luminii primite de la sursa LED, capabile să ofere luminozitate ridicată fără a ridica în mod excesiv consumul de energie.

Ajutat de o sursă de lumină LED similară celor întâlnite la televizoare LCD din generaţia actuală, ecranul cu rezoluţie efectivă de 8.3 MP poate fi acomodat într-o carcasă cu grosime de numai 35 mm şi ramă îngustă.

Cunoscut deocamdată sub denumirea Sharp PN-K321, monitorul poate reda semnal video primit prin conexiune DisplayPort şi HDMI, iar pentru sunet include un set de difuzoare stereo cu puterea de 2 W şi conector pentru căşti de tip jack 3.5 mm.

Sharp PN-K321 va fi disponibil pentru început doar în Japonia, de unde poate fi cumpărat începând cu luna februarie la preţul de 5500 dolari. Chiar şi cu un asemenea preţ prohibitiv cei interesaţi trebuie să se grăbească, deoarece Sharp oferă noul monitor în serie limitată, cu 1500 exemplare fabricate în fiecare lună. Cu puţin noroc, odată cu mărirea volumului de producţie în anticiparea unei lansări pe plan internaţional Sharp va aduce şi preţul la un nivel accesibil unui public mai larg.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult