Cum să plăteşti mai puţin pentru YouTube Premium şi YouTube Music pe iOS şi iPadOS

17.02.2020
Cum să plăteşti mai puţin pentru YouTube Premium şi YouTube Music pe iOS şi iPadOS

YouTube Premium a devenit disponibil în România odată cu YouTube Music în 2019, serviciile fiind disponibil pe toate dispozitivele mobile şi în browser. Totuşi, o parte dintre utilizatori sunt nevoiţi să plătească mai mulţi bani pe abonament. Este vorba despre utilizatorii de iOS, care fac abonamentul direct din aplicaţia de mobil. Din fericire, există o metodă prin care chiar şi cei care folosesc YouTube Premium şi YouTube Music exclusiv pe iPhone sau iPad pot plăti mai puţini bani pe abonament.

Ce sunt abonamentele YouTube Premium şi YouTube Music şi cât costă 

Google cere 22 de lei lunar pentru acces la YouTube Music şi 26 de lei pentru YouTube Premium. Există de asemenea un abonament familial, care costă 39 de lei şi care permite asocierea a cinci conturi distincte, pentru fiecare membru al familiei, care asigură tuturor acces la YouTube Premium, cu toate avantajele acestuia.

Abonaţii Premium primesc automat acces şi la YouTube Music, deci pentru 4 lei în plus poţi avea avantajele abonamentului „premium” pe toate dispozitivele. Care sunt acestea? În primul rând, YouTube Music permite redarea de muzică prin streaming (sau chiar şi offline), fără reclame. Astfel, acest serviciu devine o alternativă universală la Spotify, Deezer sau Apple Music. Apoi, abonamentul Premium asigură redarea de clipuri video prin YouTube fără reclame pe oricare dispozitiv. Mai mult, pe mobil, poţi folosi YouTube cu redare în fundal, cu ecranul închis sau în timp ce foloseşti altă aplicaţie.

Având în vedere că YouTube a început de ceva vreme să pună chiar şi câte două reclame înaintea clipurilor, un abonament Premium este necesar pentru a scăpa de puţină bătaie de cap pentru a apăsa de fiecare dată pe butonul „skip ad”. Da, există soluţii de genul AdBlock sau YouTube Vanced pe PC şi Android, însă pe iOS şi în aplicaţiile pentru televizoare inteligente, soluţiile de acest gen nu sunt tocmai practice.

Cât costă YouTube Premium şi YouTube Music pe iOS

Abonamentele pe iOS încep de la 29 de lei pentru YouTube Music şi 35 de lei pentru YouTube Premium. Planul familial costă 53 lei prin magazinul Apple. Motivul pentru care preţul este mai mare pe iOS este simplu şi previzibil. Google ia toţi banii din abonamentele vândute prin intermediul site-ului YouTube şi din vânzările din Google Play Store pentru că nu există un intermediar. Vânzările de abonamente prin App Store-ul Apple se supun termenelor şi condiţiilor acestuia, 30% din venituri fiind încasate de Apple. Această practică nu este tocmai nouă, inclusiv Google percepând o taxă similară abonaţilor Apple Music de pe Play Store.

Cum eviţi suprataxa pentru YouTube Premium şi YouTube Music pe iOS

Pentru a evita plata acestei taxe pe iOS, este necesar să nu foloseşti App Store pentru cumpărarea abonamentului. Poţi face abonament la YouTube Music sau YouTube Premium de pe oricare altă platformă pe care serviciul este disponibil: Android, Windows, macOS, sau chiar din browser-ul telefonului sau tabletei (Safari, Chrome sau oricare altul).

Înregistrând abonamentul prin oricare dintre metodele de mai sus, magazinul Apple nu este accesat, iar taxa în plus nu este aplicată. Odată înregistrat, abonamentul este valid pe toate platformele pe care YouTube şi YouTube music pot fi folosite, inclusiv pe televizoare inteligente care au aplicaţie dedicată.

Bonus: cum poţi primi 4 luni de abonament gratis la YouTube Premium

Şi mai există o metodă prin care poţi beneficia de 4 luni gratuite de YouTube Premium, faţă de una singură, cât oferă Google standard. Dacă aveţi acces la un dispozitiv Samsung din familiile Galaxy S10, Galaxy Note10, Galaxy Fold sau Galaxy S20, sau chiar tablete recente precum Galaxy Tab S5 şi Galaxy Tab S6, puteţi să vă înscrieţi abonamentul folosind aceste dispozitive. După abonare, contul poate fi delogat. Taxarea lunară va începe abia după terminarea lunii cu numărul 4 de abonament. Acest lucru înseamnă că nu trebuie ca acela să fie dispozitivul vostru personal. Pentru a putea beneficia de această ofertă însă, trebuie ca respectivul cont să nu mai fi avut în trecut abonament la YouTube Premium. Cei care folosesc telefoane Galaxy A din familiile 2019 primesc 2 luni de abonament gratuit.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult