Filme online – de acum şi pe Facebook

Filme online – de acum şi pe Facebook

Comoditatea şi uşurinţa cu care avem acces la informaţie sunt două dintre cauzele majore care au dus la declinul sălilor de cinema, vizitate din ce în ce mai rar de publicul zilelor noastre. Prin contrast, reţelele de socializare online sunt în plină ascensiune, iar popularitatea enormă de care se bucură unele dintre acestea atrage în mod inevitabil atenţia unor întreprinzători veniţi de prin toate domeniile de activitate.

Daca nu se duce Mohamed la munte, vine muntele la Mahomed – acesta este proverbul care explică poate cel mai bine iniţiativa luată de studiourile Warner Bros, prin care oferă acces la o parte din colecţia de filme către acei utilizatori prea comozi pentru a veni la cinema, dar totuşi dispuşi să plătească pentru a închiria un film bun, pe care să îl poată vedea atunci când au timp şi din confortul propriului fotoliu.

Titlul de debut ales de studioul Hollywoodian este The Dark Knight, considerat a fi unul dintre cele mai tari filme din seria Batman, succes care se datorează într-o bună măsură şi regretatului actor Heath Ledger, cunoscut pentru modul inconfundabil în care a interpretat rolul personajului Joker, diabolicul adversar al lui Batman.

Cei care doresc vadă filmul Batman: The Dark Knight, îl pot comanda accesând pagina filmului din reţeaua Facebook, de unde îl pot închiria pentru 30 de credite Facebook, sau 3 dolari. Din păcate această ofertă nu este disponibilă în toate regiunile lumii.

Odată închiriat, filmul poate fi vizionat într-un interval de 48 ore. Spre deosebire de un cinema veritabil, utilizatorii pot vedea filmul închiriat la orice oră şi au posibilitatea să pună pauză sau să deruleze pentru a revedea secvenţele cele mai interesante.

Filmele închiriate sunt redate în mod full-screen şi la un nivel de calitate similar titlurilor oferite pe suport DVD/Blu-ray, dar cu avantajul că pe tot parcursul filmului avem acces la funcţionalitatea reţelei Facebook, iar la sfârşit putem împărtăşi prietenilor câteva impresii despre filmul abia vizionat.

Exemplul dat de Warner Bros are şanse mari să fie urmat şi de alte studiouri Hollywoodiene, oferind utilizatorilor o modalitate comodă de a închiria şi chiar cumpăra filmele preferate.

În prezent, Facebook este una dintre cele mai vizitate destinaţii online, accesată de sute de milioane de oameni, proveniţi de prin toate colţurile lumii şi cu preferinţe dintre cele mai diverse. Diversificarea opţiunilor pentru divertisment în celebra reţea de socializare este binevenită, numărul mare de utilizatori putând da naştere în cele din urmă la un canal de distribuţie alternativ pentru producţiile marilor studiouri de cinema, capabil să genereze un profit consistent chiar şi din filme care nu mai sunt de actualitate în sălile de cinema.

Rămâne de văzut cum se va duce lupta împotriva pirateriei, ştiind prea bine că mulţi dintre utilizatori nu se vor lăsa impresionaţi nici măcar de preţurile mici la care pot fi închiriate aceste filme, preferând oricând alternativa unor filme online gratis, fie ele şi piratate.

Din păcate chiar dacă această iniţiativă ne oferă o modalitate comodă de a viziona filme noi şi titluri celebre care au rulat mai demult prin sălile de cinema, experienţa de a vedea un film bun într-o sală de cinema plină cu spectatori nu poate fi înlocuită de filme online.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News