Filmele Matrix 4 şi John Wick 4, ambele cu Keanu Reeves în rol principal, ar putea să aibă premiera în aceeaşi zi

24.01.2020
Filmele Matrix 4 şi John Wick 4, ambele cu Keanu Reeves în rol principal, ar putea să aibă premiera în aceeaşi zi

Ar putea părea greu de crezut pentru fanii seriei, dar au trecut aproape 21 de ani de la debutul primului film din seria Matrix. Cu adevărat remarcabil este însă faptul că acţiunea din filmul ce a făcut senzaţie în anul 1999 şi, cu mici excepţii la partea de intrigă, perfect credibilă şi în 2020.

Au curs nenumărate controverse pe marginea deciziei luate de regizorii Lilly şi Lana Wachowski de a pune întreaga motivaţie a „maşinăriilor” pentru încătuşarea civilizaţiei umane într-o lume complet artificială pe nevoia de a folosi organismul uman în rolul de baterie generatoare de electricitate. Sau mesajul bine ascuns în acţiunea din film, cum că Neo – eroul mesianic al întregii serii – nu este de fapt ”cel ales” să salveze cu adevărat omenirea, rolul crucial revenind de fapt personajului negativ – Agentul Smith – pe care Neo doar îl ajută să îndeplinească scopul pentru care a fost programat. Mai sunt şi speculaţiile cum că Zion, oraşul subteran care, în mod convenabil, tot maşinăriile l-au pus la dispoziţia „evadaţilor” din lumea simulată – Matrix, ar fi de fapt doar un alt univers simulat, în care eroul Neo să-şi descopere noi puteri supranaturale.

Întinsă deja pe trei filme mai mult sau mai puţin reuşite, dintre care ultima parte – Matrix Revolutions i-a sacrificat într-un mod destul de credibil pe ambii eroi principali, Neo şi Trinity, chiar în timp ce luptau pentru salvarea speciei umane, seria Matrix părea că a ajuns definitiv la final. Studiourile hollywoodiene sunt însă renumite pentru reticenţa de a încerca teme noi şi înclinaţia de a inventa mai degrabă continuări pentru filme celebre, ajustând puţin o reţetă care a funcţionat bine în trecut. Şi ce poate fi mai sigur decât să faci încă un film din seria Matrix, cu aceiaşi  actori Keanu Reeves şi Carrie-Anne Moss în rolurile principale. Sigur, faptul că ambii protagonişti au murit deja în ultimul film iar povestea părea să fi ajuns deja la un final fericit, nu poate fi un obstacol.

Aflat deja în producţie, două dintre episoadele celor mai de succes franşize jucate de Keanu Reeves în rol principal, Matrix 4 şi John Wick 4, ar putea să aibă debutul în aceeaşi zi – 21 mai 2021.

Deşi publicul pare entuziasmat deja de ambele filme, decizia producerii unui nou film cu buget mare din seria Matrix, după 18 ani de pauză, este totuşi riscantă. Mare parte din fanii primei serii de filme se află deja într-o altă categorie de vârstă, iar publicul tânăr obişnuit deja cu era internetului şi gadgeturi de toate felurile ar putea să nu mai fie la fel de uşor impresionaţi de povestea cam „subţire” a bateriilor umane conectate la lumea virtuală.

Ultimele trei filme – The Matrix, The Matrix Reloaded şi The Matrix Revolutions – au generat peste 1,6 miliarde de dolari venituri la nivel mondial.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult