Spotify, cel mai mare serviciu de streaming pentru muzică, ia măsuri împotriva piraţilor

06.03.2018
Spotify, cel mai mare serviciu de streaming pentru muzică, ia măsuri împotriva piraţilor

Spotify nu a ajuns încă în România în mod oficial, însă este momentan unul dintre cele mai mari servicii de streaming de muzică din lume. Cu 159 de milioane de utilizatori, dintre care 71 milioane plătitori, cu siguranţă câţiva dintre aceştia vor încerca să acceseze funcţiile premium fără să plătească. Se pare însă că Spotify i-a identificat pe cei care foloseau versiuni modificate ale aplicaţiei pentru mobil care ofereau acces la funcţiile Premium fără un abonament activ şi le-a suspendat accesul până când nu instalează aplicaţia oficială.

Cei care foloseau versiunea „piratată” a aplicaţiei pentru Android de Spotify au primit zilele trecute un e-mail din partea companiei care îi anunţa că accesul la serviciu a fost oprit. Mesajul menţiona faptul că a fost depistată „activitate anormală” în aplicaţia utilizată, însă contul de Spotify nu este afectat. Pentru a putea accesa conţinutul serviciului, este necesară doar instalarea aplicaţiei oficiale din Google Play Store.

Interesant este faptul că Spotify nu trece direct la acţiune. Utilizatorii au şansa de a se întoarce la modul legitim de accesare al serviciului. Cu toate acestea, mesajul avertizează utilizatorii că în viitor, acest avertisment s-ar putea transforma în închiderea contului, dacă sunt detectate accesări din aplicaţii neautorizate în mod repetat.

Unii utilizatori spun că au primit acest mesaj chiar şi fără să folosească o aplicaţie modificată, în timp ce unii dintre cei care piratau încă pot accesa Spotify fără probleme cu toate funcţiile active, chiar şi fără abonament Premium activ. Există însă şi utilizatori care piratau muzica din Spotify cărora le-a fost blocat accesul prin metode ilegale.

Aceasta nu este prima acţiune pe care Spotify o ia în ultimele zile împotriva celor care accesează serviciul prin metode ilegale. Compania a cerut eliminarea de pe Github a aplicaţiei Dogfood şi a derivatelor sale, care asigurau redarea de muzică din Spotify fără reclame pe conturi gratuite.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult