Spotify pregăteşte îmbunătăţiri pentru varianta gratuită a serviciului de streaming

12.04.2018
Spotify pregăteşte îmbunătăţiri pentru varianta gratuită a serviciului de streaming

Spotify este un serviciu care oferă o versiune gratuită destul de competentă, limitările fiind nu foarte deranjante pentru cei care ascultau oricum muzică pe YouTube de exemplu. Reclamele şi imposibilitatea de a descărca muzica local nu sunt tocmai cele mai mari piedici pe care le-am întâlnit în cazul serviciilor gratuite, însă compania suedeză consideră că există loc pentru îmbunătăţirea experienţei utilizatorilor fără cont premium. Acum că Spotify este o companie listată la bursă, cu siguranţă obiectivul este de a atrage cât mai mulţi utilizatori, lucru care va ţine investitorii fericiţi.

Aceste informaţii sunt rezultatul unui raport Bloomberg, care spune că o nouă versiune a aplicaţiei pentru mobil va oferi celor care nu plătesc abonament premium o experienţă îmbunătăţită, lucru care ar putea să însemne funcţionalitate extinsă, o interfaţă simplificată sau eliminarea unora dintre limitări. În prezent, cei care folosesc Spotify pe mobil în versiunea gratuită pot reda doar liste, nu şi melodii individuale la alegere şi pot să sară peste melodii de un număr limitat de ori în fiecare oră. De asemenea, reclamele pot apărea în timpul redării, asemeni unui post de radio.

Vestea schimbărilor în cadrul Spotify vin imediat după ce Apple a anunţat că are 38 de milioane de abonaţi pe serviciul Apple Music, care continuă să crească într-un ritm destul de alert. Spotify nu este însă în pericol să piardă primul loc în această cursă. Cu 71 de milioane de abonaţi premium şi 159 de milioane de utilizatori în toată lumea, acest serviciu este cu mult în faţa concurenţei, însă pentru a creşte aceste cifre, va fi nevoie o strategie nouă.

Avanajul Spotify în acest moment faţă de Apple Music şi alte câteva servicii similare este faptul că oferă posibilitatea de a înregistra un cont gratuit, care pe PC şi tabletă poate fi folosit fără foarte multe restricţii.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult