Acer prezintă ConceptD, noua linie de computere şi accesorii premium pentru creatorii de conţinut

11.04.2019
Acer prezintă ConceptD, noua linie de computere şi accesorii premium pentru creatorii de conţinut

Pe lângă noile laptop-uri de gaming, Acer a anunţat în cadrul evenimentului next@acer şi o serie nouă de echipamente profesionale numite ConceptD. Acestea sunt staţii de lucru de tip desktop şi laptop, monitoare şi chiar sisteme de realitate virtuală, realizate special pentru cei care lucrează în domeniul creativ, acestea fiind recomandate pentru creare de conţinut de orice fel, fie că este vorba despre editare foto şi video, modelare 3D sau dezvoltare de experienţe VR.

ConceptD desktop – staţii de lucru performante şi compacte

ConceptD 900 este un sistem performant, prezentat drept vârful de gamă al acestei serii. Acesta poate fi configurat cu două procesoare Intel Xeon Gold 6148, care pot oferi până la 40 de nuclee şi 80 de fire de execuţie şi oferă o placă grafică NVIDIA Quadro RTX 6000. Memoria RAM poate atinge 192 GB de tip ECC, fiind disponibile 12 slot-uri de expansiune, două slot-uri M.2 PCIe pentru instalarea de SSD-uri în RAID 0 sau 1, patru slot-uri PCIe x16 şi încă trei PCIe 8x. Acest sistem este recomandat pentru editare video profesională, animaţie 3D şi chiar pentru aplicaţii AI şi deep learning, întrucât procesoarele şi cipul grafic pot face un număr foarte mare de calcule pe secundă. Toate acestea sunt răcite cu şase ventilatoare, care asigură un flux optim de transport al aerului prin carcasă.

ConceptD 900

Cei care au nevoie de un sistem mai compact şi totodată nu chiar atât de puternic, însă totuşi performant, au la dispoziţie ConceptD 500, un sistem echipat cu procesor Intel Core i9-9900K (8 nuclee, 16 fire de execuţie) care poate atinge frecvenţe de până la 5 GHz, placă grafică NVIDIA Quadro RTX 4000 şi până la 64 GB RAM de tip DDR4. Acesta vine echipat cu un SSD M.2 NVMe şi beneficiază de un design eficient în utilizare, răcirea fiind realizată folosind 3 ventilatoare care nu depăşesc un nivel de zgomot de 40 dB în utilizare. Pe lângă toate acestea, ConceptD 500 beneficiază în partea de sus de un încărcător wireless compatibil cu standardul Qi pentru încărcare de dispozitive şi accesorii şi de un suport pentru căşti.

ConceptD 500

ConceptD laptop – computere portabile cu display-uri 4K

Cel mai puternic laptop din seria ConceptD se numeşte ConceptD 9 şi integrează un panou de 17”  cu rezoluţie 4K, montat pe un suport rotativ, care poate fi înclinat sau răsucit. Acesta a primit certificare PANTONE pentru culorile afişate si acoperă complet spectrul Adobe RGB, cu precizie de culoare Delta E

ConceptD 9

Concept D7 oferă un design mai compact, cu un corp cu grosime de 17,9mm şi greutate de 2,1 kg. Acesta este echipat cu un ecran de 15,6” cu rezoluţie 4K, de asemenea certificat de PANTONE şi cu 100% compatibilitate cu Adobe RGB, precizia culorilor fiind puţin mai mică decât în cazul modelului superior (Delta E

ConceptD 7

În cele din urmă, Acer propune modelul ConceptD 5 pentru cei care fac în principal editare foto. Acesta integrează un procesor Intel Core i7 din generaţia a 8-a, care beneficiază de un GPU Radeon RX Vega M GL. Aceste componente asigură un design compact cu grosime de 16,9 mm şi greutate de 1,5 kg. Configuraţia integrează până la 16 GB memorie RAM, SSD de 1 TB în RAID 0 şi port-uri USB Type-C Gen 1 şi DisplayPort. Display-ul său este similar cu cel al modelului ConceptD 7, cu rezoluţie 4K şi Delta E

ConceptD 5

 

ConceptD – monitoare 4K pentru design

Seria Concept D integrează şi două modele de monitoare dedicate designerilor. Ambele beneficiază de rezoluţie 4K şi culori naturale, compatibile cu certificările PANTONE.

CM7321K este un monitor de 32”, care beneficiază de 1.152 zone de iluminare pentru local dimming şi este compatibil cu standardul DisplayHDR 1000 de la VESA. Acesta acoperă 99% din standardul Adobe RGB şi 89,5% din standardul de culoare Rec.2020. Acesta este recomandat pentru editări foto.

ConceptD CM7321K

Modelul CP7271K vine cu o diagonală de 27” şi beneficiază de asemenea de compatibilitate cu DisplayHDR 1000. Acesta vine cu compatibilitate 99% cu spectrul de culor Adobe RGB şi 93% cu standardul DCI-P3, însă spre diferenţă de modelul mai mare, beneficiază de compatiblitate cu tehnologia G-SYNC Ultimate de la NVIDIA, fiind un monitor recomandat în special pentru realizarea de conţinut 3D.

ConceptD CP7271K

ConceptD OJO – headset VR compatibil cu Windows Mixed Reality

Casca ConceptD OJO seamănă foarte mult cu modelul de cască VR OJO 500 pe care l-am testat de curând de la Acer. Acesta vine însă cu display-uri mai performante, cu rezoluţie 4.320 x 2.160 pixeli (4K) şi pare să fie foarte similar în rest. Există posibilitatea de a modifica distanţei dintre ochi şi include un headset stereo detaşabil. ConceptD OJO este dedicat celor care crează conţinut VR pentru diverse platforme.

ConceptD – Preţuri şi disponibilitate

  • ConceptD 900 se lansează în Europa în luna iunie, la preţuri începând de la 17,999 euro. (nu, nu este un typo)
  • ConceptD 500 se lansează în Europa în luna iulie, la preţuri începând de la 2,799 euro.
  • ConceptD 9 se lansează în Europa în luna august, la preţuri începând de la 4,999 euro.
  • ConceptD 7 se lansează în Europa în luna iulie, la preţuri începând de la 2,299 euro.
  • ConceptD 5 se lansează în Europa în luna iulie, la preţuri începând de la 1,699 euro.
  • Monitorul de 32” ConceptD CM7321K se lansează în Europa în luna septembrie, la preţuri începând de la 3,199 euro.
  • Monitorul de 27” ConceptD CP7271K se lansează în Europa în luna iulie, la preţuri începând de la 2,099 euro.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult