Wintel Pro CX-W8 – Media Player universal cu Windows 10 la un preţ imbatabil (REVIEW)

16.09.2016
Wintel Pro CX-W8 - Media Player universal cu Windows 10 la un preţ imbatabil (REVIEW)
Prezentare

Wintel Pro CX-W8 este un mini PC complet funcţional bazat pe sistemul de operare Windows 10, de folosit pentru accesarea de conţinut online şi vizionarea filmelor preferate, redate pe ecranul televizorului, videoproiector sau alt dispozitiv la alegere.

Prezentare

Nu mai mare decât o scrumieră, Wintel Pro CX-W8 este suficient de compact pentru a fi strecurat în spatele televizorului sau într-un colţ pe masa de birou, îndeplinindu-şi rolul în mod complet silenţios şi fără cerinţe deosebite pentru instalare.

Oferit într-o carcasă destul de elegantă confecţionată din plastic negru, CX-W8 se conectează la reţeaua WiFi sau LAN pentru acces la internet, respectiv monitor/televizor LCD folosind conexiune HDMI. Interfaţa sistemului Windows 10 poate fi controlată folosind o largă varietate de accesorii: monitor cu interfaţă touch, touchpad extern, mouse şi tastaturi bluetooth sau USB, telecomandă MCE şi chiar gamepad-uri pentru sesiunile de jocuri. În plus, avem la dispoziţie 3 conectori USB 2.0 pentru ataşarea de hard disk-uri externe, imprimante şi cam orice accesoriu pentru PC. Alternativ, putem păstra aspectul curat al dispozitivului suplimentând memoria internă de 32GB ataşând un card de memorie, slot-ul microSD acceptând card-uri SDXC de până la 128GB.

Alimentarea este asigurată cu ajutorul unui adaptor AC (5V – 3A), ataşat folosind un cablu cu mufă proprietară, care împiedică detaşarea accidentală în timpul funcţionării.

Wintel Pro CX-W8 – detalii tehnice:

  • Platformă – Intel Cherry Trail (Atom x5-Z8300)
  • CPU – quad-core la 1.44GHz (1.84 GHz Burst), 64bit, 2MB Cache L2, TDP 2W
  • GPU – Intel HD Graphics (500 MHz, 12 unităţi SP)
  • Memorie RAM – 2 GB DDR3L 1600 (single-channel)
  • Spaţiu de stocare – 32GB (eMMC)
  • Conectori – 2x USB 3.0, 1x micro USB 3.0, 1x alimentare, ieşire căşti (jack 3.5mm)
  • Opţiuni conectivitate – WiFi N (2.4GHz), Bluetooth 4.0, LAN
  • Sistem de operare – Windows 10 (64 bit)
  • Dimensiuni – 9.80 x 9.80 x 2.00 cm
  • Greutate – 250 grame
  • Alte dotări: card reader microSD

Mini PC-ul Wintel Pro CX-W8 are la bază platforma Cherry Trail de la Intel, fiind echipat cu procesor din seria Atom x5-Z8300. Acesta dispune de CPU quad-core la 1.44GHz (până la 1.84 GHz în modul burst), GPU Intel HD Gen8 cu 12 unităţi de execuţie şi accelerare hardware pentru redarea de conţinut video până la rezoluţie 4K. Dispozitivul este ajutat cu 2 GB memorie RAM şi 32 GB spaţiu de stocare intern.

Părţi pozitive

Consum de energie redus şi funcţionare silenţioasă
Dimensiuni reduse şi aspect elegant
Poate reda clipuri YouTube la rezoluţie 4K şi aproape orice format de fişier video
Suportă în mod nativ ecrane cu rezoluţie Full HD, WQHD şi UHD 4K
Port Ethernet si conexiune WiFi
Slot microSD
Sistem Windows 10

Părţi negative

Versiunea de Windows nu este activată

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult