AxiDraw, robotul care desenează şi scrie „de mână”

14.03.2016
AxiDraw, robotul care desenează şi scrie „de mână”

Asemănător în funcţionare cu imprimanta, AxiDraw înlocuieşte cartuşul de cerneală cu orice pix, stilou sau creion avem la îndemână, putând scrie şi desena pe aproape orice suprafaţă plană cu o precizie de invidiat.

Adresat celor care au crescut în faţa PC-ului cu tastatură şi mouse, AxiDraw este un „dispozitiv personal pentru scris şi desenat”, funcţionând ca şi remediu high-tech pentru scrisul urât sau aproape indescifrabil. Echipat cu instrumentul de scris preferat, AxiDraw transformă cuvintele tastate în scris de mână perfect caligrafic, numai bun de pus pe invitaţiile de nuntă, diplome, sau alte documente la care aspectul estetic este important.

AxiDraw, robotul care desenează şi scrie „de mână”

Funcţionând ca un plotter vectorial, dispozitivul este controlat cu ajutorul unui software numit Inkscape, însă driverul open-source permite folosirea şi cu alte aplicaţii compatibile.

Compact şi uşor de instalat, AxiDraw poate fi achiziţionat la un preţ comparabil unei imprimante convenţionale performantă – 450 dolari.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult