Creative Aurvana Live 2 (REVIEW)

Creative Aurvana Live 2 (REVIEW)

Recomandate pasionaţilor de muzică şi gameri deopotrivă, căştile Creative Aurvana Live 2 se fac remarcate prin fidelitate audio peste medie şi designul confortabil, potrivit atât pentru vizionarea de filme dar şi ascultarea melodiilor preferate în timp ce ne deplasăm.

Prezentare

Solid construite, căştile Creative Aurvana Live 2 folosesc cupe de mărime medie, căptuşite cu piele ecologică şi capabile să acopere foarte bine pavilioanele urechilor, izolând zgomotul ambiant. Cadrul de susţinere realizat pe şasiu din oţel este prevăzut cu suport din burete îmbrăcat în aceeaşi piele ecologică de bună calitate. Cupele fixate într-un mecanism dublu-articulat pot fi rotite pe direcţia sus-jos şi faţă-spate.

La interior, cele două cupe ascund difuzoare premium cu diametru 40mm, acoperind banda de frecvenţă 20Hz-20KHz.

Utile şi pentru preluarea apelurilor de voce, căştile sunt livrate împreună cu un cablu de conectare de tip panglică, prevăzut cu reglaj pentru volum şi microfon. Cablul poate fi detaşat pentru transport sau înlocuirea cu un alt cablul compatibil.

Tot pentru transport, pachetul include şi o husă de protecţie din material textil.

Opţional, căştile Aurvana Live 2 pot fi convertite pentru folosire în modul wireless achiziţionând şi accesoriul Sound Blaster E3, un procesor audio portabil prevăzut cu amplificator pentru căşti, capabil să ofere o audiţie de bună calitate folosind conexiune Bluetooth sau USB, atunci când se doreşte conectarea la PC.

Experienţa în utilizare

Similar altor modele de căşti pentru gaming, Creative Aurvana Live 2 oferă sunet puternic şi cu bass pătrunzător, însă fără a compromite fidelitatea şi claritatea audio.

Capabile să atingă un volum sonor impresionant şi în acelaşi timp bine antifonate împotriva zgomotelor ambiante, căştile sunt ideale pentru audiţia de muzică în spaţii deschise şi mijloacele de transport în comun. În lipsa unor corecţii suplimentare făcute din aplicaţia de redare, efectele de bass pot fi obositoare, mai ales dacă preferăm folosirea unui volum sonor ridicat.

În ce priveşte calitatea construcţiei şi finisajelor, căştile Creative Aurvana Live 2 lasă o impresie bună, dar fără a uimi prin ceva anume. Avem, pe de o parte, cupele din burete confortabil şi cadrul de susţinere acoperit cu piele fină, contrastând cu elementele din plastic care doar imită aspectul suprafeţelor din metal şlefuit. Este de apreciat includerea unui cablu detaşabil uşor de manevrat şi care nu se încurcă în timpul transportului.

Concluzie

Solid construite dar suficient de uşoare pentru a fi purtate şi în drumul către serviciu, Creative Aurvana Live 2 pot fi o bună alegre pentru cei aflaţi în căutarea unui set de căşti cu design atrăgător şi capabile să ofere o audiţie convingătoare fără a intra într-un domeniu de preţuri prohibitiv.

Cei care doresc un plus de mobilitate faţă de simpla conexiune cu fir, sau doar să evite folosirea procesării audio inferioară oferită de majoritatea sistemelor laptop pentru birou, pot încerca şi accesoriul Sound Blaster E3, prevăzut cu procesor DSP dedicat şi mai multe efecte de sunet pentru personalizarea audiţiei.

Cu preţ începând de la 430 Lei, Căştile Aurvana Live 2 pot fi găsite în magazinele de profil din ţara noastră la preţuri începând cu 430 Lei. Placa de sunet externă, Creative Sound Blaster E3, poate fi achiziţionată separat la un preţ începând cu 600 Lei

*Produsul ne-a fost pus la dispoziţie pentru review de către distribuitorul MGT

Părţi pozitive

Confortabile şi plăcut de folosit pe durate mari de timp
Fidelitate audio peste medie
Cablu detaşabil, prevăzut cu microfon şi telecomandă

Părţi negative

Folosirea conexiunii analogice (cu fir) impune prezenţa unui dispozitiv de redare cu performanţe pe măsură.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult