Epson EH-TW9200 – videoproiector cu tehnologie 3LCD, pentru cinefili exigenţi (REVIEW)

02.09.2016
Epson EH-TW9200 - videoproiector cu tehnologie 3LCD, pentru cinefili exigenţi (REVIEW)
Prezentare

Epson EH-TW9200 este un videoproiector adresat celor care doresc să recreeze o experienţă la nivel de cinema în confortul propriului living, fără compromisuri asupra calităţii imaginii chiar şi la diagonale de afişare mari.

Epson EH-TW9200

Descriere

Parte din gama premium a producătorului Epson, EH-TW9200 este un videoproiector cu tehnologie 3LCD optimizat pentru conţinut multimedia şi vizionarea de filme, inclusiv în 3D. Modelul foloseşte o configuraţie cu procesor de imagine pe 10 biţi şi 3 filtre LCD diferite, fiecare responsabil cu redarea unei culori de bază a spectrului RGB. La final, imaginea 1080p compusă pe suprafaţa de proiecţie poate diferenţia între 1.073 miliarde culori, acurateţea fiind comparabilă unui monitor profesional pentru editare foto. Mulţumită tehnologiilor folosite, Epson EH-TW9200 se poate lăuda cu rată de contrast 600000:1 şi nivel de negru impresionant, care ajută la păstrarea unei atmosfere autentice în scenele întunecoase din filme. Suplimentar, cursivitatea mişcărilor în scene dinamice este asigurată folosind 240Hz rată de refresh în modul 2D, respectiv 480Hz în cel 3D.

Ajutat cu o lampă halogen de 2400 lumeni (334 Watti), Epson EH-TW9200 poate reda imagini de până la 7.6 metri în diagonală. Modelul oferă reglaje manuale pentru ajustarea diagonalei de afişare, focalizare, încadrarea imaginii suprafaţa de proiecţie şi compensarea geometriei (Keystone Correction) în plajă de ± 30°. Lampa de proiecţie este certificată pentru 4000 ore durată de viaţă  în condiţii normale de utilizare, respectiv 5000 ore la folosirea modului ECO. Penalizând doar cu puţin luminozitatea maximă obţinută, modul ECO reduce consumul de energie cu peste 60W şi diminuează zgomotul produs de ventilator până la un nivel aproape imperceptibil. Indiferent de modul ales pentru utilizare, merită menţionat faptul că producătorul asigură garanţie doar pentru primele 3000 ore de funcţionare a lămpii de proiecţie, sau 36 luni.

Prezentat în carcasă din plastic negru-mat cu design elegant dar construcţie cam voluminoasă, videoproiectorul Epson EH-TW9200 necesită un suport pentru instalare spaţios şi solid, capabil să-i susţină greutatea de aproape 8.6 Kg.

Partea din faţă este dominată de ansamblul optic prevăzut cu lamelă auto-retractabilă, iar spatele carcasei găzduieşte un repertoriu generos de conectori S-Video, Component, Composite şi HDMI 1.4 (2 buc). Găsim şi un port RS-232 pentru folosirea sistemelor de control la distanţă, respectiv port USB 2.0 util pentru eventuale actualizări de firmware.

Pachetul cu accesorii conţine o telecomandă mare şi generoasă în privinţa numărului de butoane, respectiv două perechi de ochelari Epson cu tehnologie 3D active.

 

Părţi pozitive

Calitate excelentă a imaginii (2D şi 3D)
Mod Eco silenţios
Uşor de instalat şi configurat
Multiple opţiuni pentru ajustare şi alegerea sursei de semnal video

Părţi negative

Construcţie voluminoasă
Preţ cam piperat

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult