Genius DX-L8000 – mouse wireless de cursă lungă

20.02.2012
Genius DX-L8000 - mouse wireless de cursă lungă

Genius DX-L8000 este un mouse wireles cu design ergonomic, proiectat pentru o utilizare confortabilă şi eficienţă la lucrul cu documente text sau navigare web.

Genius DX-L8000

Descriere

Din punct de vedere constructiv Genius DX-L8000 se prezintă într-o carcasă din plastic negru-lucios, cu laturi acoperite de un finisaj cauciucat pentru rezistenţă la alunecare şi murdărire.

Carcasa modelată pentru mâna dreaptă urmează îndeaproape conturul palmei şi dispune de un suport pentru sprijinirea degetului opozant. În ciuda greutăţii reduse, baza destul de lată asigură o stabilitate bună, iar suporţii din silicon garantează alunecarea uşoară pe aproape orice suprafeţe.

Genius DX-L8000 - butoanele Back/Forward

Configuraţia include un total de şase butoane: două poziţionate în lateral pentru derularea înainte/înapoi a paginilor web, cele două taste pentru click stânga/dreapta, rotiţa de scroll cu funcţie dublă şi încă un buton denumit Flying Scroll, pentru derularea rapidă a documentelor.

Alimentarea este asigurată de o singură baterie AA (inclusă în pachetul cu accesorii), pentru care ne este promisă o autonomie de până la 12 luni.

Conexiunea cu PC-ul este realizată prin unde radio la 2.4 GHz cu ajutorul unui adaptor USB de foarte mici dimensiuni, ce poate fi acomodat în timpul transportului într-un slot special prevăzut pe carcasă sau în compartimentul pentru baterie. Genius promite o conexiune stabilă pe distanţe de până la 15 metri. În practică, obstacole cum ar fi carcasa metalică a calculatorului reduc semnificativ raza de acţiune, dar chiar şi aşa conexiunea nu a pus probleme în timpul testelor până la o distanţă de peste 4 metri.

Genius DX-L8000 - pachet de prezentare

Genius DX-L8000 este ajutat de un senzor cu sensibilitate 1200 dpi, ce încorporează tehnologie BlueEye. Sensibilitatea oferită este foarte bună, mouse-ul funcţionând la fel de bine pe suprafaţa semi-lucioasă a mesei de birou, lemn, sau tapiţeria unei canapele. Deşi este în esenţă un mouse pentru activităţi office, DX-L8000 oferă un timp de răspuns foarte bun, păstrând fenomenul de input lag la un nivel practic insesizabil.

Din păcate unii utilizatori ar putea să nu aprecieze tastele back/forward mult prea uşor de apăsat, acestea fiind deseori activate accidental în timpul mişcărilor rapide din jocuri. Tastele click stânga/dreapta sunt cam zgomotoase, astfel că navigarea în linişte pe timpul nopţii rămâne un ideal greu de realizat cu acest mouse.

Genius DX-L8000 - forma carcasei

Plasticul lucios ales pentru partea superioară este uşor de curăţat şi oferă o senzaţie plăcută la atingere, cel puţin atât timp cât nu avem palmele transpirate.

Plusuri şi minusuri

[+] formă ergonomică şi confortabilă

[+] sensibilitate bună

[+] stabilitate excelentă a conexiunii wireless

[+] adaptor USB de mici dimensiuni şi uşor de transportat

[-] butoanele sunt cam zgomotoase

[-] butoanele Back/Forward sunt prea uşor de apăsat

Genius DX-L8000 - pachet de prezentare

Concluzie

Genius DX-L8000 este potrivit atât pentru PC-uri desktop, cât şi calculatoare portabile, fiind bine adaptat pentru transport.

Calitatea construcţiei şi materialele folosite sunt mulţumitoare, chiar dacă nu la nivelul unor modele provenite de la producători de renume, încadrate de obicei şi la preţuri mai piperate.

Ca şi mouse office, DX-L8000 este confortabil şi rapid, însă zgomotul produs la apăsarea butoanelor poate fi o sursă de neplăceri în anumite situaţii. Nici jocurile PC nu sunt teritoriu străin pentru acest mouse, stabilitatea bună a carcasei şi greutatea redusă permiţând mişcări rapide şi precise.

Genius DX-L8000 va ajunge în curând şi în magazinele din ţara noastră, încadrat la un preţ nu mai mare de 150 Lei.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News