HomePod, boxa inteligentă de la Apple, este gata de lansare

22.01.2018
HomePod, boxa inteligentă de la Apple, este gata de lansare

Majoritatea companiilor din industria de tehnologie au lansat în ultimii ani boxe wireless inteligente, echipate cu asistenţi virtuali şi tot felul de funcţii smart home. Apple e puţin în urmă la acest capitol, compania prezentând abia la jumătatea anului trecut HomePod, alternativa cu Siri pentru utilizatorii de produse Apple. Din păcate însă, fereastra de lansare iniţială din luna decembrie a fost mutată la începutul lui 2018, iar acum că o unitate de test a fost testată şi aprobată de FCC în America, apariţia pe rafturile magazinelor este iminentă.

Până în prezent, Apple a lăsat dezvoltarea de dispozitive compatibile cu standardul pentru automatizare a casei numit „HomeKit” pentru parteneri, însă HomePod pare să reprezinte dedicarea companiei pentru acest concept. Practic, HomePod devine baza pentru toate dispozitivele inteligente din casă, aceasta putând controla orice este conectat la HomePod. Mai mult, prin intermediul acestui dispozitiv, utilizatorii îşi pot controla casa de la distanţă.

Dar asta nu este tot. Prin intermediul Siri, HomePod poate reda muzică, poate verifica informaţii pe internet şi cu siguranţă va primi tot felul de funcţii avansate prin actualizări software. Apple se laudă cu sisteme de difuzoare şi microfoane foarte avansate, cât şi cu posibilitatea de a conecta două dispozitive HomePod pentru a oferi sunet stereo într-o încăpere mai mare.

HomePod va intra pe piaţă în directă concurenţă cu produse precum Amazon Echo şi Google Home, în timp ce Samsung pregăteşte răspunsul său la aceste produse, pe care îl va prezenta probabil în primăvara acestui an, alături de un upgrade semnificativ pentru asistentul Bixby.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult