Ikea anunţă două boxe inteligente cu tehnologie Sonos, integrate în obiecte de mobilier

09.04.2019
Ikea anunţă două boxe inteligente cu tehnologie Sonos, integrate în obiecte de mobilier

Ikea a anunţat de mai multă vreme un parteneriat cu producătorul de boxe inteligente Sonos, iar seria de produse Symfonisk este rezultatul mult aşteptat al acestei colaborări. Producătorul de mobilă a anunţat primele două boxe inteligente în cadrul Milan Design Week, ambele fiind uşor de integrat în casele utilizatorilor, acestea servind atât rolul de boxe inteligente, cât şi de mobilier. Avem de a face cu o lampă inteligentă şi cu un raft inteligent, ambele fiind echipate cu sisteme audio Sonos.

Lampa Symfonisk este realizată folosind sistemul audio al boxei Sonos One, însă nu oferă toate funcţiile acesteia. O diferenţă majoră faţă de produsul original de la Sonos este lipsa unui microfon, boxa fiind capabilă doar să redea sunet, nu şi să asculte comenzi vocale pentru Google Assistant sau Amazon Alexa. Fiind o lampă obişnuită, aceasta este echipată cu un bec în partea de sus, fiind un produs 2-in-1 foarte interesant, eliberând spaţiu în casele utilizatorilor.

În cazul raftului inteligent Symfonisk, avem de a face cu o boxă  mai tradiţională. Se pare că Ikea a dorit să realizeze o boxă care să poată fi montată pe perete, pentru a servi funcţia de raft, putând susţine până la 3 kg de greutate, însă cei care au deja rafturi montate pot poziţiona boxa pe ele direct, fără a o mai fixa în perete. Ikea spune că acest produs se integrează foarte bine în casele celor care au deja rafturi Kallax şi că boxa poate fi poziţionată pe acestea fie orizontal, fie vertical.

Boxele Ikea/Sonos au şi câteva particularităţi interesante. De exemplu, acestea nu sunt boxe Bluetooth. Ambele se conectează direct la Wi-Fi şi pot reda muzică direct de pe internet folosind aplicaţiile de streaming compatibile. De asemenea, boxele pot fi configurate exclusiv prin aplicaţia de mobil Sonos, oferind inclusiv acces la tehnologia TruPlay, care ajustează redarea de sunet în funcţie de dimensiunea şi forma spaţiului în care boxele sunt folosite.

Preţurile sunt de asemenea atractive. Spre diferenţă de boxele Sonos pe care sunt bazate, boxele de la Ikea sunt mai ieftine. Lampa Symfonisk costă 180 de euro, în timp ce raftul Symfonisk costă doar 100 euro. Ambele produse vor fi lansate în luna august, exclusiv în magazinele Ikea din SUA şi Europa. Acestea vor putea fi de asemenea comandate online de pe site-ul companiei.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult