InFocus IN76 - videoproiectare la nivel HD

Poate că România nu este pregătită de era HD, abia se fac primii pași, dar asta nu trebuie să ne împiedice să nu ne dotăm cu astfel de echipamente, măcar să fiţi pregătiți. Posturi TV care emit HD există, cam greu de aflat despre ele însă, căci persoanele îndreptățite să promoveze televiziunile digitale prin supermarket-uri nici nu au auzit de așa ceva. Am încercat să mă documentez de pe site-urile ofertanților de televiziune digitală dacă au în grilă astfel de programe, iar rezultatul, poate eronat, este că nu au. Cel puțin nu am găsit nimic legat de HD.

Trec peste acest mic exemplu de subdezvoltare națională și ajung la InFocus IN76. Este un videoproiector HD, cei drept doar 720p, care atrage însă prin prisma prețului, 2.000$. Într-adevăr este cam mult, dar în domeniul videoproiectoarelor se consideră un preț accesibil, iar experiența pe care o oferă este superioară de cea a LCD-TV-urilor din aceeași categorie de preț. Fiind HD Ready, IN76 are o rezoluție nativă în format lat 16:9, aspect care indică deja segmentul de piață atacat: home theater și jocuri. Lucrează și cu rezoluții 4:3, asta în cazul în care este conectat la PC pentru a fi folosit la prezentări, dar se simte mai bine când afișează filme.

În ceea ce privește design-ul, IN76 se conformează stilului ”new-age” prin forma sa, dar și prin culoarea neagră a carcasei lucioase. Echipamentul este dotat și cu picior rotativ pentru situațiile când nu se dorește atârnarea sa de tavan.

InFocus IN76

Ceva detalii tehnice

IN76 este bazat pe tehnologie DLP, adică senzorul său este compus din micro-oglinzi care se rotesc și creează astfel diferite tonalități de gri. Prin montarea în fața sa a unui filtru de culoare se obține spectrul RGB dorit. Rezoluția fizică a senzorului este de 1280x720 pixeli, însă proiectorul știe să lucreze și cu semnale superioare, precum standardele 1080p și 1080i, pe care le va reduce la 720p.

Ceea ce contează foarte mult la un proiector este contrastul și luminiozitatea. Primul are o valoare specificată de 3000:1, iar lampa este capabilă de a produce 1000 lumeni. Ambele sunt valori peste medie care prezintă IN76 ca un produs de top. În caz că interesează pe cineva am să enumăr în continuare standardele de imagine suportate de IN76: NTSC, PAL, SECAM, 480i, 480p, 576i, 576p, 720p, 1035i, 1080i, 1080p/24, 1080p/30, 1080p/50, 1080p/60. La fel de bogat ca lista de rezoluții este și panoul de conectori, pe care găsim intrările: HDMI, DVI, S-Video și Composite, precum și un port serial.

InFocus IN76

În ceea ce privește dotările pachetului în care este livrat IN76, acestea reprezintă strictul necesar: cablu DVI de 10m, cablu video RCA, adaptor SCART și telecomandă. Aceasta din urmă conține toate comenzile prezente și pe carcasa videoproiectorului.